Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omiljeni grad

Ksenija Vrbanić ponovno oduševila njujoršku modnu scenu

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK
1/3
14.09.2018.
u 17:16

Novi modeli iz kolekcije Xipe brenda Xenia Design, koji je dizajnerica utemeljila prije 34 godine, unijeli su svježinu u dosadašnji rad: uz crne I bijele kreacije od svile, lana, viskoze i pamuka zastupljena je zelena boja.

New York joj nije samo omiljeni grad, nego i jedna u nizu postaja modnog putovanja dizajnerice Ksenije Vrbanić

Nakon Berlina, Düsseldorfa, Münchena i Moskve svoju kolekciju za proljeće/ ljeto 2019. predstavila je i na sajmu mode Curate, smještenom na Manhattanu nasuprot čuvenog Chelsea Market. Na istom mjestu predstavio se i njezin kolega, dizajner Igor Dobranić, a njihove modele razgledala je i filmska kostimografkinja Amela Bakšić, podrijetlom iz Dubrovnika. Novi modeli iz kolekcije Xipe brenda Xenia Design, koji je dizajnerica utemeljila prije 34 godine, unijeli su svježinu u dosadašnji rad: uz crne I bijele kreacije od svile, lana, viskoze i pamuka zastupljena je zelena boja.

Xipe je zapravo grčka riječ za dobrodošlicu, koja je često bila uklesana povrh ulaznih vrata u kuću, a moji su Čakovčani nazvali Ksajpa cijeli jedan predio, gdje se nalazi nas modni atelier. Oko nas je šuma i prekrasno zelenilo, što nas je nadahnulo da u kolekciju ubacimo zelenu, pa smo radili printove s podlogama fotografija iz prirode. Kako smo poznati po crnim i bijelim modelima, kupci su bili dosta iznenađeni primjerice printevima trave, ali su nakon prvotnog soka narudžbe pljuštale – govori Ksenija Vrbanić, koja u Sjedinjenim Američkim Državama prodaje u nekih stotinjak butika (među njima i u četiri konceptualna smještana na Manhattanu i u Brooklynu).

A posjet Velikoj Jabuci uvijek iskoristi za shopping, najčešće u robnim kućama Barneys i Bergdorf Goodman ili po šarmantnim buticima u Sohou, kao i za večeru s klijentima u nekom dobrom restoranu i posjet muzejima kao sto su MoMa I Metropolitan.  U potonjem je, pak, razgledala hit izložbu `Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination`, postavljenu u Institutu za kostime posvećenom ljubavi prema modi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije