Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"amnezija"

Krijumčarenje izbjeglica i droge u malom hrvatskom gradu uskoro na malim ekranima!

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
26.09.2019.
u 13:04

Produkcijska kuća Drugi plan d.o.o. u suradnji s njemačkom distribucijskom kućom Beta film priprema šestodijelnu dramsku seriju pod naslovom "Amnezija"

Novi projekt produkcijske kuće Drugi plan d.o.o. u suradnji s njemačkom distribucijskom kućom Beta film jest šestodijelna serija pod imenom "Amnezija". Novu seriju, čije je snimanje najavljeno za ožujak 2020., režira Goran Gajić, a glavne uloge nose Branka Katić, Tihana Lazović i Aleksandar Cvjetković.

Inače, Drugi plan d.o.o. producirao je i seriju "Novine", koja je dostupna na Netflixu i prvu seriju iz originalne HBO Europe produkcije u našoj regiji "Uspjeh". Iza produkcijske kuće koja je osnovana 2004. godine stoje Nebojša Taraba i Miodrag Sila.

Priča "Amnezije" prati 17-godišnjeg sina bivšeg gradonačelnika koji se budi iz kome nakon što je brutalno pretučen. Pritom shvaća da se ničega ne može sjetiti, a to pokreće razotkrivanje mnogih mračnih tajni u malom hrvatskom pograničnom gradu gdje lokalne vlasi zarađuju od krijumčarenja droge i izbjeglica iz južne Europe, s Bliskog istoka i iz Afrike u Austriju i Njemačku.

Snimanje će se od ožujka sljedeće godine odvijati u Nacionalnom parku Plitvička jezera kuda doista prolazi put kojim se koriste mnogi izbjeglice u bijegu iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih zemalja.

– U središtu priče je zajednica koja je još uvijek prestrašena nedavnim ratom i prisilnim iseljavanjem stanovništva do kojega je on doveo. Krijumčarenje ljudi i droge glavni je izvor prihoda, većinom za nekolicinu odabranih. S turobnom i klaustrofobičnom budućnošću, jedini način da se preživi jest – zaboraviti. Sve. Amnezija – objasnio je Gajić za medije.

Glavni direktor Beta Filma Moritz von Kruedener tvrdi da je "Amnezija" još jedan primjer širenja poslovne suradnje s partnerima iz istočne Europe.

– Tijekom zadnjih godina izgradili smo impresivni portfelj ujedinivši snage s HBO Europe na višestruko nagrađivanoj miniseriji ''Gorući grm'' redateljice Agnieszke Holland, kao i na seriji ''Pustinja'', s Robertom Dornhelmom na filmu ''Marija Terezija'' i Dariuszom Jablonskim na seriji ''Načelo užitka'', prvoj poljsko-češko-ukrajinskoj koprodukciji – poručio je.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije