Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snjeguljica i lovac

Krhka djeva iz bajke postala je ženski Luke Skywalker

snjeguljica (1)
Foto: \"Snjeguljica i lovac\"
1/5
27.05.2012.
u 10:00

Snjeguljica nam pomaže shvatiti smrtnost i uči nas da se ne zakopamo u vlastitu ljubomoru i bijes, jer time prestajemo živjeti. Uči nas da trebamo uživati u životu, a ne težiti nečemu što je, u krajnjoj liniji, irelevantno.

Kad sam pročitao scenarij, pomislio sam da je ovo nevjerojatna prigoda za stvaranje svijeta kakvog ljudi još nisu vidjeli! Snjeguljica je ovdje kao neki mitski heroj. Ženski Luke Skywalker. Nije krhka djeva koju treba spasiti netko drugi. Oštra je i precizna poput lasera. I dalje imamo ogledalo, crvenu jabuku i zlu kraljicu, ali tu su i velike bitke i pobuna. Ova je priča daleko šira i ulozi su puno veći.

Snjeguljica nam pomaže shvatiti smrtnost i uči nas da se ne zakopamo u vlastitu ljubomoru i bijes, jer time prestajemo živjeti. Uči nas da trebamo uživati u životu, a ne težiti nečemu što je, u krajnjoj liniji, irelevantno – najbolje nam je ovaj bezvremenski film, u kojem je zadržan ton braće Grimm, u nekoliko rečenica opisao njegov redatelj Rupert Sanders. Uhvatio se stvaranja epske drame o Snjeguljici koja odrasle, koliko god ova verzija bila drugačija, neće ostaviti nezadovoljnima i ravnodušnima.

Ulogu zle kraljice dodijelio je lijepoj Charlize Theron, a Snjeguljice Kristen Stewart. Za uloge patuljaka odabrani su najbolji glumci Britanije, a kombinacija vizualnih efekata i trikova stare škole uvjerit će vas u njihovu veličinu. Patuljci su važan dio filma. Oni su komični interludij i predstavljaju drugačiju vrstu ravnoteže emocija pa im je redatelj posvetio posebnu pažnju.

Oko 90 posto filma snimljeno je na stvarnim lokacijama, bez korištenja zelenog zaslona. Najveći set bio je dvorac. Prilazi mu se s plaže, za što je korištena plaža Marloes Sands u Pembrokeshireu u Walesu, na kojoj se odvija i epska bitka. Za snimanje je korišteno oko 15.000 umjetnih cvjetova jabuke za stablo u dvorištu dvorca. Za produkciju je trebalo i 1500 stabala različitih visina od tri do deset metara. Poseban dio su kostimi, čija je izrada dodijeljena Oscarom nagrađenoj Colleen Atwood. Primjera radi, samo Ravennin plašt što se u jednoj sceni pretvara u jato gavrana izrađivala je četiri tjedna i stajao je oko 20.000 funti. A kakav je posao odrađen, govori podatak da je u najvećoj sceni više od 400 statista odjeveno u srednjovjekovnu odjeću. Uglavnom, priča je veličanstvena, čarobna, brutalna i seksi i vrijedi je pogledati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije