Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne propustite

Krenite egzotičnim putevima Marka Pola

putevima Marka Pola
VL
23.10.2014.
u 14:41

Večernji list i HRT predstavljaju najnagrađivaniji dokumentarni serijal HRT-a

Osam stoljeća nakon Marka Pola i njegova slavnog putovanja na Daleki istok, hrvatski scenarist i režiser Miro Branković sa svojom je ekipom krenuo istim putem i u tri godine prošao kroz 17 država, prešao više od 20.000 kilometara i čak šest pustinja da bi snimio 200 sati materijala koji će vam u potpunosti približiti istinsku veličanstvenost Polova pothvata.

Ekipa je krenula na put oslanjajući se na Polovu knjigu "Milijun". Kroz 8 nastavaka upoznajte područja kroz koja je Marko Polo putovao te otkrijte brojne kulturno- povijesne zanimljivosti i kulturološke razlike te kako se tamo živi danas. Gledateljima su prikazana tri potpuno različita i nama relativno nepoznata vjerska i civilizacijska kruga: islamski (arapski), hinduistički (indijski) i budistički (dalekoistočni). Voditelj nas vodi kroz, za nas, potpuno egzotične, na trenutke nestvarne, krajeve i kulture, tražeći dokaze o tamošnjem prolasku Marka Pola.

Ekipa je snimala u najvrućim pustinjama Irana, Turkmenistana, Mongolije i Kine, penjala se na preko 5.000 metara u Tadžikistanu i Tibetu, izranjala bisere na Borneu... U razgovorima s običnim ljudima saznali su činjenice i priče o nama nepoznatim običajima, vjerovanjima, obrtima, ponašanjima, ali i životnim vrijednostima koje su se razvijale ili se razvijaju u Aziji. Doživljaj fantastike skoro da se nije promijenio od vremena Marka Pola.

Film je osvojio 14 svjetskih festivalskih nagrada, među kojima je i nagrada filmskog festivala u Cannesu!

U prodaji na svim kioscima, u poštanskim uredima i na www.mondo.hr za samo 49,90kn

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije