Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbena nagrada

Kreće utrka za Porin: J.R. August s pet nominacija najveće iznenađenje večeri

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/15
20.02.2020.
u 21:02

Vranić ima pet nominacija za Porin, uključujući i onu najvažniju, u kategoriji Album godine, za svoj debitantski album "Dangerous Waters".

Zabočki kantautor Nikola Vranić, poznatiji pod imenom J.R.August predvodi ovogodišnju listu nominacija za nagradu Porin. Nakon osvojene tri nagrade Rock & Off, Vranić ima pet nominacija za Porin.

Foto: Arena Hospitality Group

Među njima je i ona najvažnija, u kategoriji Album godine, za svoj debitantski album "Dangerous Waters".

U toj kategoriji konkurenti su mu i Psihomodo Pop za album "Digitalno nebo", Chui i "Iz kapetanovog dnevnika", Vanna i "Izmiješane boje", i Opća opasnost "Karta do prošlosti". U broju nominacija pridružili su mu se Urban & 4 i Opća opasnost. Po četiri nominacije imaju Psihomodo Pop i Marko Tolja, dok po tri Chui i Mia Dimšić. Za pjesmu godine borit će se Petar Grašo ("Voli me"), Marko Tolja i Mia Dimšić ("Sva blaga ovog svijeta"), Neno Belan ("Lito umire"), Urban & 4 ("Iskra") i Psihomodo Pop "Digitalno nebo").

U kategoriji za Najbolju žensku vokalnu izvedbu ove godine konkurira čak pet izvođačica, a one su: Amira Medunjanin, Antonela Doko, Gabi Novak, Mia Dimšić i Nina Badrić. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu ove godine nominirani su Damir Kedžo, J.R. August Marko Tolja.Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 2400 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 37 kategorija što je povećanje od gotovo 400 prijava u odnosu na prošlu godinu. 

Najviše prijava i ove godine pristiglo je za kategoriju Pjesma godine za koju su prijavljene čak 274 skladbe, a velik je interes i za kategoriju Album godine za koju je prijavljeno 112 albuma. Organizatori ističu povećanje od gotovo 20% u broju nakladnika u odnosu na prethodnu godinu, od čega je i dalje najveći broj onih nezavisnih. Dodjela Porina i ove će se godine održati u riječkoj dvorani Zamet 29. ožujka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije