Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duguju joj 2,4 milijuna

Kraljica zabrinuta da Meghan i Harry iskorištavaju titule, nadgledat će svaki njihov budući posao

Kraljica Elizabetha i Meghan Markle
Foto: Instagram
1/7
06.09.2020.
u 10:00

Do dogovora je došlo manje od godinu dana nakon što je su odstupili od uloge viših kraljevskih članova i odselili se iz Velike Britanije. No, čini se kako ipak bez miješanja kraljevskih dužnosnika ne mogu dogovarati poslove.

Prince Harry i Meghan Markle potpisali su veliki ugovor s Netflixom. Kraljevski par osnovao je producentsku kompaniju i potpisao višegodišnji ugovor s jednim od najpoznatijih streaming servisa.

- Naš fokus bit će na stvaranju sadržaja koji informira, ali i daje nadu. Kao novim roditeljima važno nam je i stvaranje inspirativnog obiteljskog programiranja - kazali su Harry i Meghan u izjavi.  Njihova tvrtka proizvodit će dokumentarce, dječje filmove, i druge programe, a vojvoda i vojvotkinja od Sussexa pisat će scenarije.

Kraljica Elizabetha i Meghan Markle
1/6

- Nevjerojatno smo ponosni što su Netflix odabrali za svoj kreativni dom i uzbuđeni smo što s njima pričamo priče koje mogu pomoći u izgradnji otpornosti i povećanju razumijevanja za publiku u cijelom svijetu - kazao je Ted Sarandos, Netflixov glavni direktor za sadržaj.

Do dogovora je došlo manje od godinu dana nakon što je su odstupili od uloge viših kraljevskih članova i odselili se iz Velike Britanije. No, čini se kako ipak bez miješanja kraljevskih dužnosnika ne mogu dogovarati poslove. Britanski mediji pišu kako će kraljevski dužnosnici "ispitati Netflixov posao princa Harryja i Meghan Markle" nakon što su pristali na odobravanje svih novih komercijalnih pothvata jednom kad napuste javni život.

Izvor iz palače tvrdi da će unatoč njihovom odustajanju od službenih dužnosti, svi planovi usmjereni na zaradu biti "predmet rasprave". Postavlja se i pitanje kako će izgledati nakon ovakvih poslova kada bivše vojvode od Sussexesa još uvijek nisu platili 2,4 milijuna funti utrošenih za obnovu vikendice Frogmore u Windsoru.

- Harry i Meghan otišli su kao zaposleni članovi obitelji s najboljim željama od svih i iskreno se nadamo da su pronašli sreću koja im je nedostajala u životu. Međutim, podrazumijeva se da će kraljevska obitelj pomno proučiti bilo kakve dogovore koje sklapaju - rekao je izvor za Mirror.

- Prema uvjetima dogovora da se odreknu svojih kraljevskih dužnosti, složili su se da će bilo koji komercijalni sporazum biti predmet rasprave cijele obitelji. Harry i Meghan dobili su zeleno svjetlo za posredovanje u komercijalnim poslovima u siječnju, ali kraljica će sve projekte proučavati - zaključio je izvor.

Povijesni sporazum presudio je da će par odustati od titula, vratiti 2,4 milijuna funti poreznih obveznika i da više neće primati javna sredstva. U zamjenu im je bilo dopušteno da napuste svoje dužnosti, a dobili su i dozvolu za proširenje svog brenda Sussex Royal. Ipak, kraljica će ih pomno promatrati jer je zabrinuta da bivši članovi kraljevske obitelji ne bi iskorištavali svoje vraćene titule.

Komentara 1

ZA
zagabria4
10:50 06.09.2020.

Bogami dosta je više i ove kraljice. Pa koliko misli da ima godina, da neće osobno opet u rat. Neka se bavi vrtom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije