Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu se svega odrekli...

Kraljica je razočarana: Meghan i Harry odriču se svojih dužnosti, ali ove pogodnosti će i dalje koristiti

Foto: PA/Pixsell
1/5
09.01.2020.
u 09:04

Par namjerava živjeti na relaciji Velika Britanija – Sjeverna Amerika, a kraljica i ostali članovi obitelji imaju dojam da su im zaboli nož u leđa

Velika Britanija još uvijek je u šoku nakon objave princa Harryja i njegove supruge Meghan kako se povlače s kraljevskih dužnosti. U jednakom šoku sinoć su bili i kraljica Elizabeta, princ Charles i princ William, koji su prema pisanju britanskih medija ovu informaciju doznali kada i ostatak javnosti.

Pojedini članovi kraljevske obitelji medijima su otkrili kako je kraljica bila duboko razočarana, a ostali članovi obitelji bili su  bijesni i šokirani ovim potezom vojvode i vojvotkinje od Sussexa. U izjavi koja je došla iz Buckinghamske palače nedugo nakon objave princa Harryja i Meghan kako će odsada živjeti na relaciji Velika Britanija – Sjeverna Amerika, pisalo je kako su razgovori s vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa još uvijek u ranoj fazi te su dodali kako razumiju njihovu potrebu za drukčijim pristupom, ali naglasili su i kako su ovo komplicirana pitanja i problemi za koje će trebati vremena da se riješe.

Ovom izjavom kraljevska obitelj na neki način htjela je dati do znanja da ih se nije konzultiralo prije odluke o odstupanju s kraljevskih dužnosti. Osoblje i pomoćnici u kraljevskom kućanstvu medijima su ispričali kako ovakvo ponašanje Harryja i Meghan nije  pošteno jer im je kraljevska obitelj omogućila vjenčanje kakvo su željeli, kuću koju su htjeli, putovanja koja su željeli i svi su se trudili da se Meghan uklopi.

– Ovo je nepošteno prema kraljici koja nije zaslužila da se ovako prema njoj postupa. Sramotan je ovo način postupanja prema njoj. Obitelj shvaća da oni žele drukčiji pristup svojim dužnostima i spremni su im pomoći. Svi su razočarani – rekao je jedan član osoblja. Slično razmišljaju i svi članovi kraljevske obitelji, kao i svi koji za njih rade.

– Svi su razočarani, svi ljudi koji su radili s njima i za njih i svi članovi njihove  obitelji imaju dojam kao da su im zabili nož u leđa – rekao je jedan izvor blizak kraljevskoj obitelji. 

U svojoj izjavi koju su uputili javnosti Harry i Meghan su napisali kako će odsada biti financijski neovisni, ali par se ne odriče svojih kraljevskih titula, a navodno se neće odreći ni Frogmore Cottagea u koji je uloženo 2.4 milijuna funti novca poreznih obveznika i u kojem žive nakon što im se rodio sin Archie. Isto tako par se ne odriče ni službene zaštite. 

Ključne riječi

Komentara 10

WI
wimnannenaia
09:47 09.01.2020.

Nije ona bila za kraljevsku obitelj, to se vidjelo od prvoga dana. Nema ona tu klasu u sebi i disciplinu koju imaju Englezi, ona se naucila valjati po setu na filmu i jesti Hamburger, sada treba uciti sve ispocetka odd galatea nadalje, a ona je skoro u 40-oj, pa to njoj tesko pada, ne moze se ona vise mijenjati. Da je bila mladja, uklopila bi se, a u ovim godinama nema sanse.

LI
LILA
09:21 09.01.2020.

Ne kužim te priče, al ako žele biti samostalni, što se nisu i princ i Meghan zaposlili, pa onda proglasili neovisnost o monarhiji?

DU
Deleted user
09:38 09.01.2020.

Koji će im vrag monarhija u 21. stoljeću? Ispada da je to klauniranje za turizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije