Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA VREMENA

Kraljica Elizabeta izdala prvo priopćenje u kojem se ne spominje princ Philip

Princ Filip i kraljica Elizabeta
Foto: Fiona Hanson/PA Images/PIXSELL
1/6
17.04.2021.
u 10:00

Iako izjave ove vrste obično počinju s "Vojvoda od Edinburgha i ja", ovo je prva takva poruka koja je poslana nakon Philipove smrti 9. travnja, a nije obuhvaćala njezinog supruga.

Kraljica Elizabeta (94) podijelila je svoju prvu samostalnu izjavu nakon smrti princa Philipa.

Vladarica je izrazila svoje suosjećanje i podršku stanovnicima Svetog Vincenta i Grenadina, države Commonwealtha, nakon niza erupcija vulkana.

Iako izjave ove vrste obično počinju s "Vojvoda od Edinburgha i ja", ovo je prva takva poruka koja je poslana nakon Philipove smrti 9. travnja, a nije obuhvaćala njezinog supruga.

"Rastužilo me razaranje i veliki poremećaj izazvan vulkanskim erupcijama posljednjih dana, a moje misli su s mnogim ljudima i obiteljima koji su evakuirani iz svojih domova, a čiji su egzistencijalni uvjeti pogođeni", rekla je kraljica. "Zahvaljujem hitnim službama i svima koji su uključeni u pomoć. Moje će molitve ostati u narodu Svetog Vincenta i Grenadina u ovom vrlo teškom vremenu", zaključila je kraljica.

Osim izjave objavljene u njezino ime u kojoj se objavljuje njegova smrt, Kraljica Elizabeta još se nije obratila javnosti u vezi smrti princa Philipa. No, mnogi su članovi obitelji podijelili izjave u kojima hvale Philipovu predanost kraljici, zemlji i Commonwealthu.

Elizabeta je u utorak bila domaćin ceremonije umirovljenja višeg časnika kraljevskog domaćinstva. Iako je najavljeno kako će nakon smrti supruga kraljica biti u žalosti i neće obavljati svoje dužnosti, inzistirala je da bude prisutna na oproštaju od grofa Peela koji je 14 godina bio na toj dužnosti i koji je vodio i organizaciju pogreba princa Philipa koji je preminuo 9. travnja u 100. godini i čiji će se pogreb održati danas u dvorcu Windsor.

VIDEO: Nika Turković bila je gošća Večernjakove desetke

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije