Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliži se kraj

Kraj snimanja filma 'General' u Višnjićevom rodnom Šibeniku

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/6
23.01.2019.
u 22:00

Redatelj filma Antun Vrdoljak kaže da će film ići samo na Pulski festival, ali neće ni na jedan drugi jer to prepušta mladim kolegama željnim dokazivanja.

U šibenskom zaleđu ovih se dana dovršava jedan od najiščekivanijih filmova domaće kinematografije, “General” s Goranom Višnjićem koji u glavnoj ulozi utjelovljuje lik generala Ante Gotovine.

No iako je u završnoj fazi snimanja, redatelj Antun Vrdoljak ne želi prognozirati kada će film u kina. - Ne opterećujemo se datumima. Sigurno je samo da će film biti na Pulskom festivalu, na ostale nećemo ići, tumači nam redatelj govoreći kako, iako se u javnosti činilo da snimanje traje jako dugo, zapravo sve ide po rasporedu.

Jer riječ je o uistinu ogromnoj produkciji, snimalo se nekoliko mjeseci na lokacijama od Velebita, Knina, Livna, Šepurina, Zadra, Obrovca, Škabrnje, Sljemena, Lučkog, Splita, Paga, Turnja, Pakoštana, Peruće do Rijeke, Erduta, Dalja i Zagreba. U filmu je više od stotinu govornih uloga, snimljeno je čak 70 posto eksterijera, a ispred kamera prošlo je približno 1000 statista.

Ipak, Antun Vrdoljak ne želi reći koliko je zapravo zadovoljan dosad snimljenim materijalom koji će biti emitiran u obliku filma, ali i serije.

1/16

Partneri filma:

Komentara 29

OK
okolo
22:34 23.01.2019.

hi hi poraženi pokušavaju da dejstvuju..neškolovani hrvatski generali im razbucaše specijalce od niš, specijalce u glavu..kremu jna, sve sekretare i komesare

Avatar markoii123
markoii123
08:09 24.01.2019.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kada je Vrdoljak više zarađivao,dok je snimao partizanske filmove ili danas kad snima tzv. domoljubne.

DU
Deleted user
02:00 24.01.2019.

Glumci i politicari. Nema veceg olosa na ovome svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije