Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU MJERE

Koronavirus 'zarazio' i glazbene platforme: napravili pjesme inspirirane koronom

Autori: Vecernji.hr, Hina
21.03.2020.
u 15:56

Etablirani dominikanski pjevač Yonfrangel privukao je više od 4,5 milijuna pregleda na Youtubeu s pjesmom "Coronavirus" koju je objavio 9. veljače.

Koronavirus je inspirirao i mnogobrojne pjesme objavljene na video ili streaming platformama i to svih žanrova, s naslovima s više ili manje dobrog ukusa, s više ili manje obožavatelja.

Etablirani dominikanski pjevač Yonfrangel privukao je više od 4,5 milijuna pregleda na Youtubeu s pjesmom "Coronavirus" koju je objavio 9. veljače. 

Pjevač pjesmu započinje kašljući ispružen na ležaljki hitne pomoći i potom na španjolskom zapjeva "Pazite, stiže koronavirus".

Za razliku od te pjesme koja je snimljena s popriličnim proračunom, pjesma "Sega Coronavirus" snimljena je sa skromnim sredstvima na otoku Reunion. 

1/9

Plesač JF Aubin pleše u kariranoj košulji ili sjedi na bolničkom krevetu sa zaštitnom maskom na licu. Riječi pjesme upozorenje su slušateljima. "Mali virus koji se jedva može vidjeti upravo nas uznemirava. Jedan običan dodir, običan kašalj, može ubiti. Koronavirus je stigao, treba se zaštititi".

Streaming platforme su preplavljene. Objavljene su samostalne pjesme kao što su "La cumbia del coronavirus", "Mister Cumbia" ili playliste s djelima poznatih umjetnika inspiriranih pandemijom kao što su "Temperature" (Temperatura) Sean Paula, "Hot N cold" (Vruć i hladan) Katy Perry i "Don't Panic" (Ne paničarite) Coldplaya.

Većina pjesama, gotovo bezbrojnih, djelo je nepoznatih autora, ne nužno umjetnika i ne prolazi dobro kod publike, rekao je Bertrand Dicale, novinar koji prati glazbu.

No internet im omogućuje da brzo dopru do publike. "Te skladbe kreirane kod kuće vidljive su svima."

Dicale je istaknuo da se to već puno puta događalo kroz povijest kada bi se dogodilo nešto značajno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije