Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatna svota

Kontroverzni dokumentarac na sudu: Jacksonovi nasljednici tuže HBO!

Michael Jackson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.02.2019.
u 07:30

Odvjetnik Jacksonovih nasljednika tvrdi da HBO-ovi djelatnici  nisu propisno ispitali i istražili materiju o kojoj su snimili dokumentarac, te da nisu provjerili sve činjenice, već su samo financirali i producirali film u kojem su govorile dvije žrtve koje su već ranije, pod prisegom, rekli obitelji, prijateljima i policiji da se između njih i Jacskona ništa nije dogodilo.

Nasljednici Michaela Jacksona tužit će HBO zbog dokumentarca 'Leaving Neverland' za više od 100 milijuna dolara. U filmu prikazanom na Sundance festivalu je riječ o njegovom navodnom zlostavljanju maloljetnika.

Od početka promocije tog uratka nasljednici su verbalno napadali HBO,  a sada tvrde da je Michael imao ugovor s HBO-om u kojem piše da ga ne smiju okaljavati, te da je ovim dokumentarcem to prekršeno.

Jacksonov odvjetnički tim odgovorno tvrdi: "Michael Jackson je nevin".

Nasljednici su se dotakli i navodnih žrtava, Wadea Robsona i Jamesa Safechuka: - Iako Robson i Safechuck sada tvrde da žele javno govoriti istinu kako bi pomogli drugim 'žrtvama', no njihovi raniji potezi to ne dokazuju - rekli su iz Jacksonove zaklade. Oni vjeruju da su Robson i Safechuck  sudjelovali u tom dokumentarcu samo zato što nisu bili uspješni kada su ranije tužili Jacksonove nasljednike. 

Odvjetnik Jacksonovih nasljednika tvrdi da HBO-ovi djelatnici  nisu propisno ispitali i istražili materiju o kojoj su snimili dokumentarac, te da nisu provjerili sve činjenice, već su samo financirali i producirali film u kojem su govorile dvije žrtve koje su već ranije, pod prisegom, rekli obitelji, prijateljima i policiji da se između njih i Jacskona ništa nije dogodilo. 

Podsjetimo, u dokumentarnom filmu 'Leaving Neverland', koji traje četiri sata, Wade i James tvrde kako im je kralj popa za seks davao slatkiše, a kažu kako je pjevač čak odglumio i vjenčanje s jednim od njih na kojem su izmijenili bračne zavjete i dijamantno prstenje. Osim njih u dokumentarcu sudjeluju i njihove supruge, majke i braća, a gledali su film i prije premijere na Sundance festivalu. Kažu da se još uvijek pokušavaju pomiriti s majkama koje su bile potpuno opčinjene Jacksonom i nisu učinile ništa kako bi ih zaštitile, što potvrđuju i u intervjuima u dokumentarcu.

Osim toga, navode i da ih je Jackson aktivno pokušavao udaljiti od obitelji i žena općenito, te da je prisluškivao njihove razgovore s majkama dok su dječaci bili kod njega u Neverlandu. Jednom je tako slušao razgovor o svađi između roditelja jednog od dvojice dječaka, te mu nakon toga rekao: - Gle kako su žene zle, tvoj otac je divan čovjek. Žene su pokvarene.- tvrdio je Michael.  

Redatelj ovog kontroverznog dokumentarca, Dan Reed, poznat je i po dokumentarnom filmu o atentatu na satirički list Charlie Hebdo u siječnju 2015. u Francuskoj. On je rekao da nimalo ne sumnja u vjerodostojnost iskaza navodnih žrtava. 

-  Ako smo nešto što smo naučili, to je da su seksualna zlostavljanja složena i da se mora čuti glas žrtava - objasnio je.

Pogledajte kako živi Jovan iz 'Ljubav je na selu':

Ključne riječi

Komentara 1

SA
samoborka
16:11 23.02.2019.

Najunosnije moderno zanimanje u SADu; zrtva seksualnog zlostavljanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije