Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR HRVOJA HORVATA

Konstrakta je najveće osvježenje Eurosonga, a Hrvatska sad može još više žaliti

15.05.2022.
u 10:28

Većina pjesama ovogodišnjeg i uopće zadnjih Eurosongova "štancanje" kopija i trendova kojima neke zemlje pokušavaju probiti "barijeru". Ali, nije to samo pitanje pameti u izboru pjesme za Eurosong, već načina kako naše povodljivo snobovsko društvo funkcionira i vidi vrijednosti kod drugih u pop glazbi, a ne kod sebe, čak i kad ih imamo. Dokrajčilo nas je staromodno guranje glave u pijesak, bez da se dozvoli ikakva nova provokacija ili pomak. Konstrakta je bila baš to, drugačija, a srpski žiriji koji su je odabrali pokazali su se pametnijima od naših. Završila je na petom mjestu, ali to nipošto ne umanjuje njen uspjeh, jer je nakon polufinala imala milijun pregleda na YouTubeu u samo nekoliko sati.

Komentara 18

FA
fake
11:02 15.05.2022.

"finski kič spram kojega se i "Final Countdown" grupe Europe čini dobrom pjesmom i zastarjeli rumunjski italodisco iz prošlog stoljeća".............Prvo, omalovažavati jedan megahit kao što je "Final Countdown" je dno dna. Pjesma koja je bila broj jedan na top listama 25 ili 26 zemalja?! Pjesma koja se vrti od '86 i traje dan danas. Drugo, Rumunjska je imala Italo disco pjesmu? Koja smijurija od konstatacije.Usporedi to sa Ken Laszlom, Alanom Baryem, Radioramom, Miko Mission, Albert One, Antonellom itd... pa ćeš uvidjeti što je Italo disco sa kojim Rumunjska pjesma veze nema.

Avatar BayazFirstMagi
BayazFirstMagi
10:57 15.05.2022.

O ukusima se ne raspravlja. Eurosong je parada neukusa s rijetkim dobrim pjesmama. Srpska NIJE jedna od njih.

KN
knox
10:58 15.05.2022.

Koliko god "hrvatski" medijiji navijali za tu Konstruktu, bez bodova iz "regiona" pjesma bi zavrsila negdje u sredini. I to je to, stogod neki domaci kriticari misle. Mozda je tu i kvaka sto su takvi "strucnjaci" zasluzni za hrvatske pjesme koje svaku godinu zaredom ne prolaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?