Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četiri dame

Konačno otkrivena imena! Na Dori se sprema velika promjena, ova poznata lica vodit će natjecanje

Foto: RENATO BRANĐOLICA / HRT
1/5
18.01.2021.
u 10:28

Zanimljivo, dok su se Daniela, Jelena i Doris već barem jednom našle u toj ulozi, Barbari Kolar ovo će biti premijerna Dora.

Tko će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Nizozemskoj, saznat ćemo za nešto manje od mjesec dana. Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije održat će se 13. veljače u Opatiji, a zbog epidemiološke situacije bit će po mnogočemu drukčiji od prethodnih izdanja. Publike ove godine neće biti u dvorani, a veliko je iznenađenje i odabir voditelja.

Bez publike

Iako je do sada bio običaj da Doru vode po dva muško-ženska voditeljska para, sada će prvi put na pozornici dominirati žene. U ulozi voditeljica naći će se četiri poznate HRT-ovke; Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. I dok su se Daniela, Jelena i Doris već našle u toj ulozi, na pozornici Dore u voditeljskoj ulozi debitirat će Barbara Kolar. – Odlučili smo se ove godine osloniti na ženske voditeljske snage jer će ova Dora zbog epidemioloških uvjeta po mnogočemu biti posebna, pa neka se pamti i po ženama – kazala je urednica Dore Uršula Tolj, koja je predstavila i redoslijed kojim će natjecatelji nastupati na Dori. Taj zadatak, priznaje, nije joj bio nimalo jednostavan.

Foto: RENATO BRANĐOLICA / HRT

– Pri slaganju moralo se voditi računa o složenosti pojedinih nastupa, o brzini ritma svake pjesme, jeziku na kojem se pjeva, nekim posebnim televizijskim zahtjevima… Uglavnom, redoslijed je složen pomno i, vjerujemo, zadovoljit će televizijski ritam kao i pravila natjecateljske forme, a Dora to jest – naglasila je Tolj.

Poznat i redoslijed

Za odlazak na Eurosong bori se 14 pjesama, a prva će na pozornicu stati Nina Kraljić s pjesmom “Alkonost of Balkan”. Nakon nje nastupit će Eric i pjesma “Reci mi”, a potom i najveće iznenađenje ovogodišnje Dore – Ella Orešković. Kći bivšeg premijera Tihomira Oreškovića publici će se predstaviti pjesmom “Come This Way”. Svoje mjesto pod svjetlima reflektora pokušat će redom izboriti i Bernarda i pjesma “Colors”, ali i Sandi Cenov s pjesmom “Kriv”. Od novijih izvođača tu će biti i ToMa i “Ocean of Love”, ali i bivši natjecatelj “The Voicea” Filip Rudan, koji će otpjevati pjesmu “Blind”.

Drugu polovicu večeri otvorit će Beta Sudar i pjesma “Ma zamisli”, zatim i klapa Cambi sa singlom “Zaljubljen”, a potom je na redu i duet Ashley i Bojana sa “Share the love”. U veselom tonu nastavit će i Brigita Vuco s pjesmom “Noći pijane”, još jednu priliku za odlazak na Eurosong grabi i Mia Negovetić s pjesmom “She’s Like Dream”, a pobjedi se nada i Albina i njezin “Tick-Tock”. Posljednju natjecateljsku točku izvest će dva poznata glazbenika Tony Cetinski i Kiki Rahimovski, koji su udružili snage u pjesmi “Zapjevaj, sloboda je!” I ovaj put pobjedničku pjesmu koja će nas predstavljati u svibnju u Rotterdamu birat će publika i žiri.

Urednica projekta Dora 2021. uvjerena je da će i ovogodišnje izdanje unatoč nezavidnim okolnostima biti na razini prethodnih. – Vidjet ćemo sve naše potencijalne predstavnike na Eurosongu u najboljem svjetlu, svatko od izvođača, ali i naše ekipe dat će sve od sebe da unatoč ograničenjima napravimo dobar show i odaberemo najboljeg mogućeg predstavnika za Hrvatsku na Eurosongu 2021. – kazala nam je nedavno Tolj.

Foto: RENATO BRANĐOLICA / HRT

 

 

Komentara 2

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
10:55 18.01.2021.

Tuga i jad.

DU
Deleted user
10:44 18.01.2021.

Konačno ! Sad mogu mirno spavati. Neka me netko probudi kad završi izbor za blamažu godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije