Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bipa FASHION.hr

Kolekcije iza kojih stoje snažne društvene poruke oduševile Zagrepčane

Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/13
26.10.2018.
u 12:38

Najveće uzbuđenje uoči revije izazvao je debitantski brend na pisti Fashion.hr-a – Staša Design

Četvrtu večer Bipa Fashion.hr-a obilježile su četiri revije mladih i perspektivnih dizajnera. Modne novitete pokazali su dvojac Twins, Jelena Holec, Klisab, a prvi put hrvatskoj publici svoje kreacije predstavila je i Staša Doblanović Randall koja već godinama živi i radi u Londonu.

Impresivnu modnu večer na zagrebačkom Velesajmu započeli su društveno osviješteni Twinsi kojima je ovo bila već peta revija koju su posvetili društveno-političkoj tematici. Za kolekciju živih boja i snažnih komada Twinse je inspirirala sloboda. Kolekciju otvaraju boje hrvatske zastave: crvena, bijela i plava, a izrađena je u potpunosti od jednog materijala – vunenog zimskog štofa.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Najveće uzbuđenje uoči revije izazvao je debitantski brend na pisti Fashion.hr-a – Staša Design. Kreacije mlade Puljanke, koje su nedavno predstavljene i na Londonskom tjednu mode, oduševile su domaću publiku. – Velika mi je čast izlagati za hrvatsku publiku, a posebno mi je drago što ću prvi put prezentirati i u svojoj rodnoj zemlji. Jedino što ustvari želim jest da publika uživa u mojoj reviji te da upoznaju mene i moj rad – rekla je Staša uoči revije kojom je poseban naglasak stavila na ravnopravnost žena.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Mlada dizajnerica Jelena Holec pažnju je privukla slojevitom kolekcijom tamnih boja za koju ju je inspirirala carica Katarina Velika.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Večer je zatvorio KLISAB. Zanimljivo je da je ovaj modni duo iz svoje kolekcije u potpunosti izbacio hlače jer smatraju da žena ne treba elemente muškog odijevanja jer svoju snagu gradi iz ženskosti, a prikazuje ju kroz suknje i haljine. Revije su i ovog puta iz prvih redova pratile mnoge poznate osobe. U modnom spektaklu uživali su, između ostalih, i Bojana Gregorić, Nevena Rendeli, Anita Dujić, Tihana Harapin Zalepugin, Miran Kurspahić i Nina Mia Čikeš. Danas je na rasporedu samostalna revija Ivice Skoke.

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 5

MA
marcel
13:48 26.10.2018.

Nisu to "snažne društvene poruke" nego trolanje ljudi zaostalih u 1968. Majice s porukom su bile in osamdesetih. A i tada su bile katastrofa.

MA
marcel
13:50 26.10.2018.

gej moš bit u americi. Ovo je Hrvatska tu si još uvije *eder

Avatar Idler 3
Idler 3
13:08 26.10.2018.

Mene je največ oduševil naziv - Staša Design....a šef im se preziva Avelić >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije