Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Kolege me još uvijek ispituju kako smo online okupili sve nominirane i prezentere. Lako!

Zbog koronavirusa Večernjakova ruža dodijeljena virtualnim putem
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
02.05.2020.
u 13:23

Alen Đurica, scenarist i redatelj Ruže opisuje kako je izgledalo stvaranje jedinstvenog medijskog projekta

Jutro poslije Ruže nazvat će me Žare. Tihomir Žarn, ozbiljno dobar televizijski redatelj. Za petnaestak dana režira Porin i pita: “Čuj, kako ste vi ono jučer uspjeli napraviti?”

U vrijeme kad smo zajedno počeli raditi na televiziji internet je zvučao kao neka pomodna stvar, a rijetki vlasnici mobitela riskirali su bruh noseći ih uokolo. Više od četvrt stoljeća kasnije raspravljamo na nekoj sasvim drugoj razini. “Misliš, kako smo napravili da ide uživo, bez ikoga živog, da nikoga nema, a da su svi tu? Stvarno, kako?” To sam pitanje postavio sebi prije 20-ak dana kad je voditeljica projekta Mirjana Žižić nazvala i pitala hoćemo li i možemo li realizirati Ružu u pandemijsko vrijeme. Postojalo je na desetke razloga protiv, ali Mirjana ne zove ako nije zapela da nešto napravi. Na sastanku na HRT-u puno maskiranih ljudi govori o tehničkim problemima takvog pothvata.

Zbog koronavirusa Večernjakova ruža dodijeljena virtualnim putem
1/15

Ali nitko ne govori da se ne može. Vrijeme je proletjelo brže nego galeb preko slovenske obale. Dan je priredbe. U režiji je neobično tiho. Čak ni redatelj prijenosa Zoran Nikolić ne spominje svece. Urednica Uršula Tolj snima selfi. Mirjana se nasmijala. Sve dobri znakovi. Čekaj, mi stvarno na vezi imamo 35 nominiranih i sedmero prezentera? I Toni, i Nina, i Psihomodo Pop i Let 3 snimili su izvedbe za ovu priredbu? I Tereza svoj dio? Posljednje viđenje s voditeljima prije početka. Duško uvijek ima klasično pitanje „Pajdo, hoće li ovo valjati?“

Odgovaram mu, kao i prije svake od više stotina emisija koje smo zajedno radili uživo: „Neće!“ Ne smiješ nikad „zacoprati“ i nešto pohvaliti prije nego što krene. Doris, koja je najsvježije lice u svemu ovome, nasmijana je i vedra. Najbliže pomoćnice redatelja Ruža i Melita prepričavaju neki recept. Čovječe, pa mi smo spremni! Krećemo. Idemo, idemo, idemo... U neko doba vidim da Ilija Jandrić s N1 na Facebooku pita ide li to stvarno uživo. Tipkam: “Hoćeš li da Duško kaže koliko je upravo sati?” Duško govori u kameru da je 21 sat i 42 minute. Za petnaestak minuta smo gotovi. 

Želite još detalja? Reći ćemo vam jednom. Možda. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije