Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opaka konkurencija

Koga ćemo poslati u svijet? Zvijezde realityja spremaju se odmjeriti snage

Foto: Instagram
27.01.2019.
u 08:00

Od šesnaest izabranih izvođača ovogodišnje Dore, njih šest gledali smo u prethodnim sezonama emisija The Voice na HRT-u, Zvijezde na RTL-u i Supertalent na Novoj TV.

Nakon osam godina, vraća se Dora, a na njoj ćemo ove godine gledati uz već etablirana imena i mlade nade naše glazbene scene. Od šesnaest izabranih izvođača, njih šest gledali smo u prethodnim sezonama emisija The Voice na HRT-u, Zvijezde na RTL-u i Supertalent na Novoj TV.

Roko Blažević, Lorena Bućan, Jure Brkljača, Ema Gagro, Beta Sudar i Bernarda Bruno led su probili u glazbenim talent showovima, a sada su spremni za pohod na Eurosong koji će se ove godine održati u Tel Avivu u Izraelu. 

Mladim pjevačima konkurencija će biti i izvođači koji su već neko vrijeme na sceni među kojima su i Lidija Bačić, Luka Nižetić, Domenika, 4 tenora, Lea Mijatović, Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić. Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održat će se 16. veljače u Opatiji. O pobjedniku će odlučivati stručni žiti, ali i gledatelji koji će imati i presudnu ulogu dođe li do izjednačenja. 

Ema Gagro na Doru ide s pjesmom "Redemption" koja je mješavina različitih glazbenih stilova. Bivša natjecateljica "The Voicea" trenutačno živi i nastupa u Danskoj pa je upravo ondje osnovala svoj tim uz koji planira doći do pobjede. Pjesmu potpisuju Andreas Björkman, Adriana Pupavac i Kalle Persson. Za nastup na Dori tu Lošinjanku nagovorio je upravo švedski producent i tekstopisac Björkman. Osim što pjeva, Ema i pleše zapadnoafričke plesove pa nas možda na pozornici iznenadi i neočekivanom koreografijom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎼

A post shared by Ema Gagro (@emagagro) on

 

Bernarda Bruno, 25-godišnja Hrvatica koja živi u Švicarskoj, prošle je godine nastupila u njemačkoj inačici showa "The Voice" i postala prava senzacija. O slijepoj djevojci čarobnoga glasa raspisali su se tada svi regionalni mediji. "Hrvatska Adele", kako je mnogi nazivaju, vraća se u domovinu kako bi s pjesmom "I Believe in True Love" okušala sreću na Dori. Iza nje je već nastup na švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije, no ovaj put Bernarda se vraća svojim korijenima pa je uzbuđenje zasigurno veće. 

 

 

Finalist "Zvijezda" Roko Blažević na Dori će se predstaviti pjesmom "The Dream". Talentiranom Splićaninu pjesmu je još prije dva mjeseca napisao Jacques Houdek koji mu je bio mentor u showu. Jacques je uvjeren da je njegov favorit spreman za izazove koje nosi eurovizijska pozornica na kojoj se Houdek i sam okušao. Roko je nedavno i sam rekao da mu je veliki san upravo nastup na Eurosongu, a hoće li mu se taj san ostvariti već nakon prvog nastupa na Dori saznat ćemo već 16. veljače.

 

 

Mladi Zadranin Jure Brkljača kojeg smo imali prilike donedavno gledati u HRT-ovoj "A strani" , a prije toga u showu "The Voice", nastup na Eurosongu pokušat će izboriti pjesmom "Ne postojim kad nisi tu" iza koje stoji hitmejker Miroslav Rus poznat po suradnji s Mišom Kovačem, Tonyjem Cetinskim, Tošom Proeskim i Massimom. Jure stoga ne krije optimizam. - Kao mali pratio sam Doru i to je za mene bila neosvojiva tvrđava, a sad imam čast biti dio tog festivala i mislim da ne postoji neosvojiva tvrđava - kaže Jure.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My friend @neladindic !!! Veceras 20.05h predzadnja emisija #astrana 😏🔜 #photodarionjavro

A post shared by Jure Brkljača (@jurebrkljacaa) on

 

Za titulu Supertalenta u jednoj od prethodnih sezona borila se i mlada pjevačica Beta Sudar. U showu je, kaže, upoznala nevjerojatne ljude koji su je svašta naučili, a pružila joj se i prilika da započne samostalnu karijeru i snimi prvu pjesmu - "U mislima". Nakon debitantskog singla, Beta se priprema osvojiti žiri, ali i publiku pjesmom "Don't Give Up" na kojoj je nastavila provjerenu suradnju s Predragom Martinjakom Peggyjem. - Beta ima puno osobina koje joj daju argument da bude dio elitne glazbene scene. Njezin glas, uvjerljiva interpretacija i mladost zahtijevaju energične pop-pjesme upakirane u jaku produkciju. Od tog modela nećemo odstupati ni u budućnosti, za koju vjerujem da je pred Betom - rekao je Peggy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beta Sudar (@beta_sudar) on

 

Lorena Bućan nas je svojim čarobnim glasom prvo oduševila u "Supertalentu", potom i u "Zvijezdama", a sada je spremna i za nastup na opatijskoj pozornici. Ta 17-godišnjakinja predstavit će se pjesmom "Tower of Babylon" iza koje stoje Tonči i Vjekoslava Huljić. Osim u glazbenim emisijama, Lorena je već nastupala i na raznim međunarodnim festivalima, no Dora joj je dosad najveći izazov. Želi napredovati i iskusiti nešto novo, a nastupom na Dori svoje želje već je počela ostvarivati. Uz pjevanje, hobi joj je i sviranje gitare. 

Pogledajte i gdje su i što danas rade dance zvijezde 90-ih. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije