Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maya sar:

Kod muža nemam protekcija iako više od 10 godina radimo zajedno

maya (1)
Foto: Maya Sar
1/4
07.05.2012.
u 08:00

– Ne bi bilo kolegijalno, no između Željka Joksimovića i Nine Badrić, uvijek ću prednost dati ženama. Naravno da imam svoju rang-listu u glavi. Drago mi je da ove godine svi mi imamo odlične pjesme i predstavnike – kaže.

Mlada kantautorica Maya Sar s pjesmom “Korake ti znam” ove će godine na Eurosongu zastupati Bosnu i Hercegovinu. Prvi je put na pozornicu Eurosonga stala 2004. u Istanbulu s Deenom, drugi put lani u Düsseldorfu kao prateći vokal Dini Merlinu, a ove će godine svjetla pozornice biti uperena u nju.

– Pjesma je intimne atmosfere, ne iziskuje prateće vokale, plesače. Mnogi su se ljudi čudili ideji da budem posve sama, no nisam željela bilo čime ugroziti emocije pjesme – kaže 30-godišnjakinja.

Život u stihovima

Upravo Deen i Dino Merlin među prvima su čuli pjesmu i ugodno se iznenadili. Zato će dva iskusna glazbenika, u drugoj polufinalnoj večeri, stisnuti palčeve kolegici Maji Sarihodžić, koja se s našom Ninom Badrić natječe za ulazak u finale. Maya ne želi komentirati pjesme kolega iz regije.

– Ne bi bilo kolegijalno, no između Željka Joksimovića i Nine Badrić, uvijek ću prednost dati ženama. Naravno da imam svoju rang-listu u glavi. Drago mi je da ove godine svi mi imamo odlične pjesme i predstavnike – kaže.

Glazbenicu ne zanima komercijala, smatra da smo svi zasićeni instant-proizvodima. Vrijeme je da se glazba počne vraćati i na Eurosong i u naše živote.

– Ja sam prva željna glazbe kakva je nekad bila – otkriva. Zato će ubrzo objaviti i prvi CD na kojemu će biti i pjesma “Korake ti znam”. Iako su joj drage balade, ima, kaže, i svoj alter ego, koji voli dinamičnije pjesme.

– Moje su pjesme autobiografske, godinama sam ih pisala. Nastale su kao plod mojih iskustava, lijepih i ružnih, doživljaja. Nekad bude i zastrašujuće koliko sam otvorena, što svoj život dijelim s tolikim brojem ljudi, a s druge strane baš to mi se sviđa jer se tom melodijom može oplemeniti nečiji život – otkriva.

Suprug hoće prigovoriti

Nije, dodaje, hiperproduktivac, ne radi stihijski, nego čeka svoj trenutak, inspiraciju. U svakom je segmentu temeljita, odgovorna, zato je i ostavila posao profesorice glazbenog odgoja u sarajevskoj osnovnoj školi.

– Nisam više mogla raditi paralelno. Zbog obveza u vezi s Eurosongom počeo je trpjeti posao, a ja ništa ne želim raditi polovično. Bilo je najpoštenije odreći se jednog – govori iako priznaje da joj nedostaju njezini đaci.

Sa suprugom Mahirom Sarihodžićem radi u svom studiju Long Play, no kod njega, kaže, nema protekcija.

– Čak mi i prigovori. Kritičan je kad je riječ o meni. Po senzibilitetu smo jako slični, izvlačimo jedno od drugog ono najbolje. Dovoljno smo se upoznali, znamo kada i tko treba popustiti kad zaredaju profesionalne dvojbe – kaže Maya.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije