Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVE 40 GODINA RADA

Klub zagrebačkih Sinjana organizira koncert klape Sinj povodom velikog jubileja

Klapa Sinj
Foto: Promo
1/4
22.09.2022.
u 12:50

Proslavu klape uveličat će i njihovi prijatelji – Zorica Kondža i Joško Banov, Ana Rucner uz gitarističku pratnju Vlade Kalembera, Dražen Žanko i pjevači ansambla Lado. Broj ulaznica za koncert ograničen je, a moguće ih je kupiti na blagajni kazališta i putem online prodaje ulaznica HNK Zagreb

Zagrebački klub Sinjana u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu 9. listopada u 20 sati organizira svečani koncert klape Sinj kojim će obilježiti 40 godina svog postojanja i rada. Ovo će biti jedinstvena prigoda da se u prestižnoj nacionalnoj kazališnoj kući može poslušati i vidjeti jedna od najboljih klapa u Hrvatskoj. Proslavu klape uveličat će i njihovi prijatelji – Zorica Kondža i Joško Banov, Ana Rucner uz gitarističku pratnju Vlade Kalembera, Dražen Žanko i pjevači ansambla Lado. Broj ulaznica za koncert ograničen je, a moguće ih je kupiti na blagajni kazališta i putem online prodaje ulaznica HNK Zagreb.

Klapa Sinj jedna je od najdugovječnijih klapa i općenito glazbenih sastava u Hrvatskoj. Osnovana je 1982. godine u Sinju te otada neprekidno djeluje. Njeguje izvornu dalmatinsku pjesmu, ali izvodi i obrade novijih pjesama dalmatinskog kraja. Tijekom svoga djelovanja gostovala je na tri kontinenta, u Europi (Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Njemačka, Portugal, Slovenija, Španjolska, Švicarska, Austrija), Africi (JAR) i Sjevernoj Americi (SAD). Svojim dugogodišnjim djelovanjem izdigla se do toga da je postala treća znamenitost grada Sinja, iza Gospe Sinjske i Sinjske Alke. U svom dugogodišnjem radu osvojila je niz nagrada i priznanja među kojima su: 18 odličja na Omiškom festivalu, prvo mjesto na festivalu u Veroni 1997., prvo mjesto za interpretaciju i ukupno drugo na Festivalu zbornog pjevanja u Pragu 1998. te prvo mjesto na "a cappella" natjecanju u Bolzanu 2002. Njihov dugogodišnji voditelj Mojimir Čačija dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada te priznanja.

VIDEO: Alen Vitasović o alkoholizmu: Nije me sram priznati da sam se liječio 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije