Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klape u Lisinskom

Klapska večer za pamćenje

Klape u Lisinskom
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/13
04.04.2016.
u 22:57

Publika je uživala i pljeskom pratila vesele klapske pjesme, a ozračje pozornice bilo je uređeno dalmatinskim motivima

Klapski zvuci večeras su napunili veliku dvoranu koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na koncertu koji je pokazao da interes publike drugu godinu za redom čini temelj da Klape u Lisinskom postanu tradicija.

Publika je uživala i pljeskom pratila vesele klapske pjesme, a ozračje pozornice bilo je uređeno dalmatinskim motivima kamenih kuća, mreža i bocunima za vino. Koncert je bio raprodan tjedan dana prije najavljenog spektakla u zagrebačkom hramu glazbe. Uz  klape Cambi i Šufit koje su prošle godine u Zagrebu pokazale zašto  su među  najpopularnijim  klapama u Hrvatskoj večerašnju klapsku večer otvorila je splitska klapa Iskon koju publika najbolje zna po pjesmama 'Vrime za kraj', 'Još  ne mogu pristat volit' te nagrađivanoj 'Srce zna'.

Večeras su svoj nastup otvorili svojom najnovijom uspješnicom 'Dobra večer prijatelji' s  kojom od prošlog tjedna osvajaju radijski eter, a istim tonom i ritmom njihov su nastup nastavili kolege iz istog grada, klapa Šufit. Prvotno planirano gostovanje bilo je da kao gosti klapskim izvođačima nastupe Tri tenora, no iz zdravstvenih razloga Eduard Šegota nije mogao sudjelovati. Zato su večeras publiku obradovala četiri tenora koja su nastupila umjesto Šegote: Marko Škugor i Marko Pecotić te Đani Stipaničev i Vlado Garić.

Marko Škugor promovirao je i svoj album privijenac Dalmatinska vilo, a ljubitelji dalmatinske pjesme uživali su u emotivnim izvedbama Stipaničeva te omiljenog im člana iz klape Cambi Vlade Garića.

Koncert Klape u Lisinskom organizirali su Večernji list, Scradona s partnerom NOVA Rent a car. U organizaciji Večernjaka publiku čeka još jedna poslastica - koncert Tedija Spalata u Kerempuhu 11. travnja.

>> Teško smo se odvažili na prve nastupe po kalama, a sada nas vole i u svijetu 

>> Cambi: Nadamo se da će 'Klape u Lisinskom' postati tradicija, Zagreb to zaslužuje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije