Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT HILJADE PAHULJA BIJELIH

Kemo je s nama, iako fizički nije tu

Hiljade pahulja bijelih
Foto: Promo
1/2
11.01.2017.
u 14:42

Kemo je često spajao nespojivo, tako će i na ovom koncertu pozornicu kroz Kemine pjesme dijeliti izvođači različitih stilova; pop, zabavne, narodne, rock glazbe… dokazujući tako kako glazba doista ne poznaje granice.

Još je svega nekoliko dana ostalo do još jedne glazbene čarolije. Plejada eminentnih pjevača iz cijele regije, okupit će se već drugu godinu za redom na koncertu u znak sjećanja na poznatog kantautora Kemala Montena. “Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih”. Koncertni spektakl koji će se održati u utorak 17.01.2017. u KD Vatroslav Lisinski, tu večer bit će zasigurno kao i prošle godine preplavljen emocijama dok odzvanjaju bezvremenski hitovi i neke od najljepših ljubavnih balada ovog velikog kantautora, i ovaj put u izvođenju njegovih kolega i prijatelja s kojima je često dijelio scenu. Kemal Monteno bio je po mnogočemu poseban. Prošlogodišnji koncert je to dokazao, a ove godine ta se lijepa priča nastavlja…

Kemo je često spajao nespojivo, tako će i na ovom koncertu pozornicu kroz Kemine pjesme dijeliti izvođači različitih stilova; pop, zabavne, narodne, rock glazbe… dokazujući tako kako glazba doista ne poznaje granice. Bit će zanimljivo čuti kako mnoge Kemine uspješnice zvuče u izvedbi Halida Bešlića, Amira Kazića Lea, The Frajli, Gorana Karana, Paule Jusić, Hanke Paldum, Matije Dedića, Ibrice Jusića, Željka Bebeka ili vječno prepoznatljive pjesme u izvedbi Tereze Kesovije, Gabi Novak, Borisa Novkovića, Nede Ukraden, Helene Blagne, Teške industrije, Željka Bebeka, Željka Samardžića, Žere

Iza organizacije cijele ove priče stoji Udruga Kemal Monteno, osnovana od strane obitelji Kemala Montena i bračnog para Jusić, Paule i Đele Juniora, izvršnih producenata ovog koncerta. Na pitanje kako je uopće došlo do ove ideje, Paula nam je odgovorila:

Ostala je praznina

- Dugogodišnji smo obiteljski prijatelji Montenovih, a s Kemicom smo dugi niz godina vrlo uspješno suradjivali. Đelo Junior mu je napisao nekoliko uspješnica, prekrasnih pjesama poput “Pusti me da plačem”, ili “Nemoj da te prevari ovaj pramen sijedi”, a ja sam s Kemom otpjevala prije dosta godina jedan predivan duet “Nakon toliko godina”, pjesmu koju i dan danas ljudi rado slušaju, te naslovnu pjesmu iz filma “Bella Biondina”, koja je nažalost i jedan od posljednjih Keminih dueta. Često smo zajedno nastupali, bila sam gost na njegovim koncertima i uvijek me najavljivao kao svoju ljubimicu. – pomalo sjetno rekla je Paula Jusić, koja je s Kemom provela divne zajedničke trenutke muzicirajući na sceni.

- Nažalost, i posljednji njegov koncert samo sedam dana prije operacije, odradili smo zajedno. Imali smo i dogovoren nastup za doček Nove godine u Marbelli, ali to se nažalost nije ostvarilo jer je zbog postoperativnih komplikacija morao ostati u bolnici. Nakon njegovog odlaska ostala je velika tuga i praznina. Kako se bližila prva godišnjica smrti, a ništa se konkretno nije događalo da se to obilježi, Đelo jr. i ja imali smo potrebu i moralnu obavezu da preuzmemo inicijativu i organiziramo jedan lijepi koncert sjećanja. Na naš poziv svi izvođači su se puna srca odazvali, a sav prihod od koncerta pripao je obitelji Monteno. Kemo je volio Zagreb, volio je Lisinski. I priča je tako krenula – da to bude Kemin koncert, samo će prijetelji umjesto njega pjevati. Jer on je tu s nama, nije zaboravljen. Samo ga fizički nema  - dodala je Jusić.

- Moram priznati da ne pamtim kad sam osjetio toliku količinu pozitivne energije i izmiješanih emocija i orkestra, i publike, i izvođača, kao te večeri u Lisinskom na obilježavanju prve godišnjice Kemine smrti. Siguran sam da će tako biti i ove godine. Prošle godine bili smo ponosni i sretni što se dvorana rasprodala do posljednjeg mjesta. Istovremeno, mnogi su čekajući zadnji tren, ostali bez karte, što vas mora rastužiti, a bilo je jednostavno nemoguće izmisliti još karata. Zato poručujem svima koji žele doći da se požure, jer se s kartama ponavlja priča od prošle godine. I da ponovim, kad imate dobru ekipu, ne mijenjate je, tako će i ove godine izvođače pratiti orkestar Nikše Bratoša koji je i glazbeni producent. Obzirom da je Kemo suradjivao s mnogim izvodjačima, kao i prošle godine okupili smo eminentne izvođače koji će sigurno u utorak 17.01. prirediti još jedan koncert za pamćenje. A nakon suza, koje su ipak neizbježne, siguran sam da će i ove godine cijela dvorana u jedan glas pjevati “Nije htjela”, “Hiljade pahulja bijelih”, “Jedne noći u decembru”, “Dušo moja” i mnoge druge… – izjavio je Đelo jr. Jusić.

Večernji list dijeli dvije ulaznice za koncert "Hiljade pahulja bijelih".

Večernji list najgrađuje naše čitatelje. Dvoje najbržih koji su se javili na naš mail su Katica Gajčević i Božica Barišić. One su osvojile po dvije ulaznice za koncert "Hiljade pahulja bijelih", a mogu ih podići na porti Večernjeg lista, Oreškovićeva 6H/1, Zagreb

 

>>Goran Karan, The Frajle i Boris Novković najavljuju veliki koncertni spektakl u Lisinskom

 

Komentara 1

PL
plavitin
21:24 11.01.2017.

Kemo legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije