Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
princeza od Walesa

Kate Middleton nakitom koji je nosila na sprovodu odala posebnu počast kraljici Elizabeti

Foto: Screenshot BBC
1/27
19.09.2022.
u 14:35

Kate je danas nosila bisernu ogrlicu ukrašenu dijamantima koju je kraljica dobila na dar. Naime, ogrlica s četiri niza bisera i dijamantnom kopčom kraljici je stigla kao poklon iz Japana 1970-ih.

Princeza od Walesa Kate Middleton kraljici Elizabeti na sprovodu je na još jedan način odala počast. Kate je danas nosila bisernu ogrlicu ukrašenu dijamantima koju je kraljica dobila na dar. Naime, ogrlica s četiri niza bisera i dijamantnom kopčom kraljici je stigla kao poklon iz Japana 1970-ih. Elizabeta ju je i sama često nosila u državničkim posjetima. Primjerice, kraljica je 1983. godine ovu ogrlicu nosila tijekom posjeta Bangladešu.

Ovu je ogrlicu voljela nositi i prošla princeza od Walesa, Lady Di, a otkad se Kate udala za princa Williama, ogrlica je kod nje na dugotrajnoj posudbi. Princeza od Walesa ovu je ogrlicu nosila i na proslavi 70. kraljičinog jubileja te na jubileju princa Philipa 2017. te na prinčevu sprovodu 2021. godine.

Uz ogrlicu, Kate je nosila i biserne naušnice koje je Elizabeta dobila na vjenčanju s princom Philipom 1947. godine te joj i na taj način odala počast.

Dodajmo da je princeza od Walesa na sprovod stigla u crnoj kaput-haljini, a na glavi je nosila crni šešir s mrežastim velom preko lica. 

Podsjetimo, najdugovječnija vladarica Velike Britanije preminula je u četvrtak 8. rujna u svojoj vikendici u škotskom Balmoralu u 97. godini života, a na tronu ju je naslijedio njezin najstariji sin Charles.

VIDEO Zauvijek zajedno: 'Kraljica Elizabeta II. bit će pokopana na posebnom mjestu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije