Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dobro jutro, Hrvatska'

Karmela Vukov Colić nije bila na slavlju emisije koju je obilježila na HRT-u, pratitelji razočarani: 'Kako bezobrazno'

Zagreb: Voditeljica Karmela Vukov Colić prošetala je Cvjetnim trgom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
28.04.2022.
u 08:34

Gledatelje su kroz slavljeničku emisiji vodili Davor Meštrović, koji je član ekipe od samih početaka, te njegova kolegica Zlata Muck, a u ulozi gosta našla se i jedna bivša voditeljica 'Dobro jutro, Hrvatska'. Riječ je o Blaženki Leib koja je godinama bila zaštitno lice emisije, baš kao i Karmela Vukov Colić koja se na žalost brojnih gledatelja nije pojavila u rođendanskoj emisiji.

'Dobro jutro, Hrvatska', jedna od najdugovječnijih HRT-ovih emisija, jučer je proslavila 30. obljetnicu emitiranja posebnom slavljeničkom emisijom koju su svojim glazbenim brojevima upotpunili Matija Cvek i Ante Gelo. Prva emisija emitirana je 27. travnja 1992. godine i to u sklopu programa ''Za slobodu'', a tijekom godina postala je svojevrstan brend HRT-a.

Gledatelje su kroz slavljeničku emisiji vodili Davor Meštrović, koji je član ekipe od samih početaka, te njegova kolegica Zlata Muck, a u ulozi gosta našla se i jedna bivša voditeljica 'Dobro jutro, Hrvatska'. Riječ je o Blaženki Leib koja je godinama bila zaštitno lice emisije, baš kao i Karmela Vukov Colić koja se na žalost brojnih gledatelja nije pojavila u rođendanskoj emisiji. 

Foto: HRT

Svoju čestitku ekipi emisije jučer je uputila putem svog Facebooka. 

- “Dobro jutro, Hrvatska” slavi 30. rođendan. Više od 20 njih je i mojih.  Vesele me neka nova lica, još više stara. Ona su podsjetnik na sve sjajne, velike i važne stvari uz koje smo započinjali dan punih 30 godina.  I danas, onako rođendanski, Dobrom jutru želim još puno godina i još puno ovakvih, obiteljskih, fotografija.  Manje praznih priča i teških tema u studiju, više radosti i punine života iz svih krajeva Hrvatske.  Manje  Ane Milić, a više Regine Zubanović, Monike Bradarić, Roberta Ferlina, Željke Živković, Frane Ridjana, Željke Fattorini, Egona Šoštarića, Mladena Santrića, Blaže Leib, Drage Celizića, više Anđeline i Bibe, Tanje Šimić, Mirka Fodora, Željka Kovačevića, Sanje Doležal, Andrijane Škorput, Jelene Pajić, Vesne Mimice, Jose Brkljačića, Davora Meštrovića, Ivane Perić, Vesne Karuze,  Damira Devića, Tonija Volarića, Marka Nenadića i ostalih kreativaca… 
Drago Dobro jutro, sretan ti 30.-ti! - napisala je Karmela. 

U komentarima su se odmah javili i neki od njezinih pratitelja koji su bili razočarani što Karmela nije bila u emisiji povodom jubilarne obljetnice. - Pa draga moja, nevjerojatno mi je da te nisu zvali, ali evo i Tomac me zvao da nisu ni njega. A da ne spominjem ni nas montažere , eto... Što ćeš... Budi mi dobro i zdravo - poručila joj je jedna od pratiteljica i bivša članica ekipe HRT-a i dodala 'how rude iliti bezobrazno'. "Nema to veze s pozivom, ali da Tomac. Koliko smo pjesama ispjevali s njim.. .Baš si me dobro sjetila!", uzvratila je Karmela koja očito bivšim poslodavcima nije zamjerila što je pozivnica za nju izostala.

Inače, u trideset godina emitirano je blizu 6000 emisija, a kroz redakciju mozaične emisije prodefilirala su brojna poznata TV lica od kojih su neki svoje prve televizijske korake napravili upravo u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". Jedno od najprepoznatljivijih lica emisije svakako je Davor Meštrović Meštar koji je dio voditeljske ekipe od samih početaka emisije. – Kada smo mi počinjali, društvenih mreža nije bilo, nije bilo mobitela, nije bilo interneta. Nadam se da naši gledatelji, kao što bez ovih tehničkih čudesa ne mogu živjeti, ne mogu živjeti i bez emisije "Dobro jutro, Hrvatska" i pjesme s kojom svako jutro započinjemo dan – govori Meštar koji se na ovom projektu okušao u svim ulogama, od reportera, preko voditelja pa sve do urednika.

Uz Meštra aktualnu voditeljsku postavu čine Zlata Mück Sušec, Doris Pinčić, Mirko Fodor, Maja Ciglenečki, Ognjen Golubić i Vicko Dragojević. Prvu emisiju otvorili su Marija Nemčić i Ivica Zadro, a tijekom prvog tjedna emitiranja u domove gledatelja ulazili su i Helga Vlahović, Denis Latin, Mirela Sršić, Saša Milošević, Daria Marjanović, Darko Janeš i Vedrana Međimorec.

Tijekom svih proteklih godina u voditeljskoj ulozi našli su se, među ostalima, i Daniela Trbović, Karmela Vukov Colić, Robert Ferlin, Sanja Doležal, Domagoj Novokmet, Mirna Berend, Duško Ćurlić, Željka Fattorini, Mila Horvat, Barbara Kolar, Tihomir Ladišić, Oliver Mlakar, Mario Sedmak i Branko Uvodić. Emisija se emitira uživo na Prvom programu HTV-a od ponedjeljka do petka, a zadnjih godina i subotom. Jedan od simbola emisije je i uvodna glazbena špica koju pjeva Maja Blagdan za koju je glazbu skladao legendarni Rajko Dujmić još 1992. godine, dok je tekst napisao Stevo Cvikić.

Foto: RENATO BRANĐOLICA / HRT

VIDEO Sve o usponu i padu obitelji Pevec

Komentara 2

HU
Humbleandhonest
07:36 29.04.2022.

Po broju komentara vidimo da je nacija u šoku i da svi znaju o kome i čemu se radi. Prije trideset godina možda je netko znao i gledao, ali danas... iznenadilo me da još uopće postoji ta emisija. Pitam ljude oko sebe, nitko ne zna...

LL
lijepa_li si
09:22 28.04.2022.

bit će nije idejno politički podobna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije