Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODILA JE PROGRAM

Karmela napala HRT: 'Sramota je da nisu prenosili otvaranje Vukovarskog vodotornja'. Evo što su odgovorili

31.10.2020.
u 13:18

Uz njih i ushićenje: na otvorenju vodotornja, zahvaljujući brojnim hrvatskim televizijama (nažalost, sramotno, ne i državnoj), bila je cijela Hrvatska. Vukovar to svakako zaslužuje, napisala je Vukov-Colić.

Jučer je u Vukovaru svečano otvoren Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva i otpora velikosrpskom agresoru. U obnovu Vodotornja uloženo je 46 milijuna kuna od kojih su 39 milijuna kuna donacije oko 7.000 donatora iz Hrvatske i svijeta. Među donatorima bilo je niz pravnih osoba ali i građana, među kojima i učenici i umirovljenici, koji su donirali koliko su mogli.

Program otvorenja vodila je Karmela Vukov-Colić, koja je nakon punih 30 godina rada na HRT-u napustila državnu televiziju prije dvije godine. Karmela je na Facebooku napisala kako je iznimno počašćena što je vodila progra, no zasmetalo ju je jer HRT nije prenosio ovaj događaj.

Foto: Daniel Pavlić

- Polako se sliježu dojmovi nakon svečanog otvaranja vukovarskog vodotornja. Iznimno sam počašćena i sretna jer sam bila dijelom ove svečanosti, Odmjerene, uzvišene, ponosne, onakve kakve bi svečanosti i trebale biti. Onih sam nesretnih godina puno vremena provela u Slavoniji i svaka me vukovarska rana istinski boli. Pogledom i večeras pratim taj uspon koji su dvojica hrabrih Vukovaraca svake noći prolazila kako bi jutrom sugrađani vidjeli hrvatski stijeg na vrhu vodotornja. Stijeg nade. Večerašnje podizanje zastave koju iz ruku Ivičine majke uzima i podiže Hrvojev sin stojeći na otiscima očevih stopa, tjera mi suze na oči. One iz tuge i one iz ponosa istovremeno... Uz njih i ushićenje: na otvorenju vodotornja, zahvaljujući brojnim hrvatskim televizijama (nažalost, sramotno, ne i državnoj), bila je cijela Hrvatska. Vukovar to svakako zaslužuje, napisala je Vukov-Colić. 

S HRT-a su nam odgovorili kako su bili u nemogućnosti da prenose ovu svečanost zbog epidemiološke situacije, te su istaknuli kako su joj dali punu pozornost.

- HRT je obnovi vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost i događaj se nekoliko dana najvljivao u programima HRT-a. A  jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT je tom događaju posvetio posebnu minutažu u svojim informtivnim emisijama, a posebno u središnjoj Informativnoj emisiji - večernjem Dnevniku HRT-a, s velikom reportažom o tom simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom, te javljanjima uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.  Što se tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos zbog epidemiološke situacije, kazali su nam iz Službe za komunikacije HRT-a. 

Ključne riječi

Komentara 44

K0
K0mentar
13:27 31.10.2020.

"I hrvatski narod koji je prisiljen plaćati RTV pristojbu prepoznaje ovu prevaru i zabludu pa je zbog neprenošenja svečanog otvorenja HRT-ovu Facebook stranicu zatrpao apelima, molbama, oštrim prozivkama pa čak i uvredama. Svečano otvorenje simbola hrvatskoga zajedništva nije dostojno prijenosa jer za njega dopuštenje nije dao HDZ-ov koalicijski partner SDSS i jer je cilj bio spriječiti promociju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave. No Ivan Penava je pokazao koliko je velik; ovako važan događaj nije iskoristio za samopromociju, niti je privatizirao prijenos ni na kakav način. To će Vukovarci znati cijeniti.

SO
sohnahoakasaa
13:32 31.10.2020.

Odavno smo krvlju obranjenu i stečnu Domovinu predali u ruke zvjerima. Pametni i mudri stari su svoj naraštaj učili 'vuk dlaku mijenja a ćud nikada'. Zato je odgovor HRTa još besramniji jer vrijeđa svakog Hrvata i poštenog stanovnika ove zemlje.. Fuj sramite se...znaju se pravila ponašanja i sve ste mogli da ste htjeli ali vama je važnije da ne uvrijedite one koji su krivi za milione teških sudbina i patnji i smsrti ovog nardoa. Opet fuj i bljak...

ZZ
Zeko_zna
13:24 31.10.2020.

Vukovar ne vode više hdzovci, pa hdzova tv ni ne prenosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije