Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Pavković Snaša

Karcinom je pobijedila, sada savjetuje druge u istoj situaciji

07.04.2016., Zagreb - Razgovor sa pjevacicama koje ce nastupiti  na koncertu Cure i tambure u KD Lisinski. Marija Pavkovic Snasa. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
07.05.2016.
u 12:07

Operativni dio i terapije su prošle, a ja sam sad pod nadzorom cijeli život – kaže Marija, koja je samo ove godine odradila 12 humanitarnih koncerata.

Ljubitelji tamburaške glazbe, a pogotovo ženskih vokala, doći će na svoje sutra u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu na koncertu Cure i tambure. Uz legendarnu Veru Svobodu i mlade snage kao što su Učiteljice, na koncertu nastupa i Marija Pavković-Snaša, iza koje je 21 godina bavljenja glazbom.

– Za mene je tamburaška glazba jedino ona u kojoj su samo žičani instrumenti. Ne priznajem one sastave koji sviraju s klavijaturama. Mislim da će se s vremenom iskristalizirati pravi sastavi. Za sve nas nema mjesta. Mnogi od ovih sastava koji su počeli zadnjih godina neće dugo opstati. S druge strane, imate gospođu Veru Svobodu iza koje su godine ljubavi prema glazbi. Ona nam je svima uzor – kaže Marija Pavković, koja je lani progovorila o borbi sa zloćudnom bolesti.

– Puno su me kritizirali jer sam javno progovorila o svojoj bolesti. Mnogi su govorili kako nisam jedina koja ima tumor. Mišljenja sam da se o raku ne šuti. Rak je strašan, ali se ne događa nekom drugom, nego svakom od nas. Kod mene je u pitanju bio hormonski ovisan karcinom dojke i da mi je netko tada opalio šamar i rekao da odem hitno na kontrolu, bilo bi puno bolje. Operativni dio i terapije su prošle, a ja sam sad pod nadzorom cijeli život – kaže Marija, koja je samo ove godine odradila 12 humanitarnih koncerata.

– Morate biti pozitivni u glavi i s takvom energijom gurati dalje – dodaje Marija koja i danas na svom Facebook profilu daje savjete ženama koje su oboljele od karcinoma dojke.

– Moje me tijelo lijepo upozoravalo da nešto nije u redu, a ja sam to pripisivala životu na putu i nagomilanom stresu. Trebamo voditi računa što nam tijelo govori – kazala je Snaša. 

>>Zvijezde ženske tamburaške scene na koncertnom spektaklu 'Cure i tambure'

Komentara 1

CR
cronada
22:14 07.05.2016.

Svako dobro Snasi I svim ZENAMA a I muskima koji su imali/imaju teske dijagnose! ☺☺☺

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije