Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Omaljev i Miraj Grbić:

Kalifornija je naš novi dom, imamo stan, auto i ovdje želimo dobiti dijete

omaljev
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/5
28.04.2014.
u 10:57

Marija Omaljev i Miraj Grbić govore u svom životu i karijeri u Americi kamo su se preselili prije godinu dana i gdje sljedeći mjesec slave šest godina braka

Oduvijek sam željela živjeti u Americi. Još od osnovne škole kada sam čitala Karla Maya, pa sve do gimnazijskih dana, kada sam željela otići u Ameriku na završetak srednje škole. Roditelji su to shvatili kao šalu, a tata se šalio: “Krijemo Mari putovnicu po kući.” Poslije sam htjela otići studirati bilo gdje u inozemstvo. I to mi se ostvarilo. Upisala sam akademiju u Sarajevu – kazala je Marija Omaljev. I eto, godinama poslije glumica i njezin suprug, glumac Miraj Grbić žive i grade karijeru u Los Angelesu. Prošla je godina otkako su se preselili u Kaliforniju, koju supružnici zovu svojim novim domom.

Dobio glavnu ulogu u filmu

– Čini mi se da je prošlo puno više od godine dana. Marija i ja smo baš razgovarali kako se čovjek brzo prilagođava. Prije godinu dana sve je to izgledalo, strano, novo, nepoznato. Sada smo kao doma – ističe Miraj i dodaje da mu je nakon nekoliko američkih filmova u kojima je glumio, među kojima je i “Nemoguća misija: Protokol duh”, u kojem je glumio s Tomom Cruiseom, preseljenje u SAD bilo logično.

– Shvatio sam da bih, ako želim nastaviti raditi u Americi, tu trebao i živjeti. Čekao sam da se stvari poklope i, kad se to dogodilo, ni ja ni Marija nismo dugo razmišljali – kaže 37-godišnji glumac. Prvih pola godine u L. A. proveli su u reguliranju papira, našli su stan, kupili auto i napravili sve što se radi kada se čovjek preseli u novu sredinu. – Prelazak u ovu sredinu nije bio težak za nas. Svi smo mi odrastali na američkoj glazbi i filmovima. L. A. je grad s toliko raznolikosti, ljudi svih nacija i iz svih krajeva svijeta, da se vrlo brzo osjećate kao doma. Za razliku od Europe, u SAD-u se nakon vrlo kratkog vremena prestanete osjećati kao stranac – tvrdi Miraj, a Marija ga nadopunjava: – Svi smo mi manje ili više “amerikanizirani”. A Amerikanci imaju divnu osobinu da jako dobro prihvaćaju strance i integriraju ih u svoje društvo.

Foto: Robert Demo

Trenutačno njihova svakodnevica u Hollywoodu zavisi o tome snimaju li taj dan, jesu li na castinzima ili nemaju radnih obveza.

– Stvari se ovdje mijenjaju iz dana u dan, tako da zapravo puno ne planiramo – zadovoljno će Grbić pa opisuje kako izgledaju glumačke audicije “preko bare”.

– Da bi imao audiciju u L. A., moraš biti pozvan na nju. Zapravo postoje neka tri kruga. Prvi je da casting director odluči pozvati te da napraviš audiciju pred njim. Tu snimku vide producenti i zovu glumce koje odaberu na “call back”. Nakon toga se odlučuje tko dobiva posao. A nekada te samo nazovu i pitaju: “Jesi li slobodan za snimanje?” – kaže. Konkurencija u Hollywoodu je opaka, ali Mariji i Miraju angažmana ne nedostaje. Miraja od 22. svibnja na Foxu gledamo u akcijskoj seriji “Gang Related” u kojoj utjelovljuje lik po imenu Ivan Letnov, a u seriji igra i Terry O’Quinn, poznat po ulozi u hit-seriji “Izgubljeni”. U svibnju počinje i snimati film “Low Tide in Surf City” redatelja Freda Johnsona u kojem Miraj ima glavnu ulogu.

Pljuska Mije Begović

– Scenarij je odličan, pa vidjet ćemo – veseli se glumac. Mariju ćemo pak gledati u ulozi policijske službenice. O kakvom je projektu riječ 31-godišnja glumica još ne može govoriti, najavila ga je tek fotografijom u policijskoj uniformi na Facebooku.

– Sve što mogu reći jest da ćete vidjeti moju čvrstu stranu – smješka se Omaljev. Iako su daleko od domovine, Mariju i Miraja i dalje svakodnevno gledamo na domaćim ekranima. Oboje glume u humorističnoj seriji Nove TV “Lud, zbunjen. normalan”, a Mariju gledamo i u krimi seriji “Pečat” iz 2008. na Mreža TV-u. – “Pečat” je prva serija i prvi put sam stala pred kamere a da nije posrijedi studentska vježba ili film. Na audiciji sam dobila glavnu ulogu, Sanje. Za snimanje me vežu jako lijepe uspomene. Moju mamu u seriji igrala je Mia Begović i u prvoj me sceni moja TV mama pljusnula. Dosta smo puta ponavljali scenu, na moju nesreću – smije se Marija. Oboje su uživali glumiti u sada već kultnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”. – Serija je ostavila snažan pečat na našim prostorima i još uvijek ostavlja. Drago mi je da sam bio dio te ekipe, to je sjajan period moje glumačke karijere – kaže Miraj, dok Marija dodaje: – Na setu “Lud, zbunjen, normalan” atmosfera je nevjerojatna, osjećam se kao kod kuće jer sam s većinom ekipe radila na prijašnjim projektima.

Foto: Robert Demo

U L. A. im nedostaju roditelji, obitelj i prijatelji, ali sve je lakše jer komuniciraju putem Skypea, Facebooka, Vibera i ostalih čuda tehnologije. – Kako se bliži ljeto, nedostaje mi što neću biti u Rovinju, gdje sam odrasla – priznaje Marija. A osim što u “gradu anđela” grade karijere, želja im je ondje i dobiti dijete. – Spremamo se za proširenje obitelji, jednog dana – kažu sa smiješkom. Miraj je ljubav prema supruzi pokazao i istetoviravši njeno ime iznad srca, uz tu tetovažu ima ih još tri, a rado bi napravio i petu, ali: – Ne da mi žena!

Idući mjesec slave šestu godišnjicu braka i devetu otkako su skupa. – Uvijek imamo lude planove za godišnjicu, no na kraju završe pred TV-om ili eventualno na nekoj večeri ili ručku – kažu te otkrivaju u čemu je prednost kada je glumac u braku s drugim glumcem: – Razumijemo se, nadopunjavamo, prepričavamo radni dan. Velika je prednost to što smo u istom, da kažemo, sosu.

>> Marija Omaljev i suprug Miraj kao nomadi, uvijek napola spakirani

>> Za 30. rođendan Marija Omaljev maskirala se u Otrovnu Ivy

>> Nakon Hollywooda Miraj Grbić glumi u sapunici "Ruža vjetrova"

Komentara 57

DE
Dejan1000
12:30 28.04.2014.

Ovaj clanak pokazuje da je ovaj portal dotakao dno.

DU
Deleted user
12:35 28.04.2014.

Bože sačuvaj.......

NE
neki
12:37 28.04.2014.

Imati sreću i roditi se u najljepšoj zemlji na svijetu (i to još u prekrasnom Rovinju), tu se ostvariti profesionalno a htjeti otići u jedan od najružnijih gradova na svijetu, u društvo bolesno od konzumerizma, ogrezloj u kriminalu, ostaviti sve, obitelj, prijatelje, domovinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije