Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT NA VAGI

Kakva transformacija! Mirna je smršavjela više od 50 kilograma i otkrila koji su joj najveći izazovi

Foto: RTL
1/7
11.12.2019.
u 09:11

– Sudjelovanje u ''Životu na vagi'' neprocjenjivo je iskustvo koje ću sigurno pamtiti. Bilo je uspona i padova, kao i uvijek u životu. Naučila sam jako mnogo o sebi, koliko toga mogu napraviti, čak i kad mislim da više nemam snage – kazala je Mirna

Mirna Posavec, 28-godišnjakinja iz Donjeg Dragonošca, osvojila je nagradu od 50 tisuća kuna kao najbolja nefinalistica u RTL-ovu showu "Život na vagi". Mirna je u show ušla sa 135,1 kilogramom, a na finalnoj emisiji imala je 83,3 kilograma. Tako je ostvarila gotovo rekordan gubitak od 51.8 kilograma, a na tome joj je posebno čestitao trener Edo, koji joj se i naklonio. 

– Iz sezone u sezonu gledam osmijehe kandidata na finalnom vaganju. Takav osmijeh želim vidjeti kad se pogledam u zrcalo – kazala je Mirna za RTL, a njezina očekivanja na kraju su se i ispunila. 

– Sudjelovanje u 'Životu na vagi' neprocjenjivo je iskustvo koje ću sigurno pamtiti. Bilo je uspona i padova kao i uvijek u životu. Naučila sam jako puno o sebi, koliko toga mogu napraviti, čak i kad mislim da više nemam snage. Ojačala sam kao osoba, i fizički i psihički – rekla je Mirna i priznala kako se nije slagala s nekim natjecateljima. Primjerice, smetalo joj je što je cimerica Julija hrkala. 
– Kao što svi znaju, zbog glasnog hrkanja nisam mogla spavati onda kad mi je san bio najvažniji nakon napornih treninga. Otišla sam iz sobe jer si ne bih mogla oprostiti da je Julija otišla, s obzirom na to da je malo mlađa od moje mame. Nakon toga, naš je odnos krenuo uzlaznom putanjom. Često smo razgovarale, najčešće o kuhanju jer je to nešto što obje volimo. Julija je divna osoba s puno životnog iskustva koje voli dijeliti s drugima – kazala je Mirna i pojasnila zašto neće ostati u kontaktu s većinom kandidata. 

– U kući su svi imali trzavice sa svima. Ne možeš biti s nekim 24 sata na dan, sedam dana u tjednu i očekivati da će sve savršeno funkcionirati. Ispalo je da sam ja imala najviše problema s kandidatima jer sam svoje mišljenje iznosila na glas, što su najmanje odobravali stariji kandidati. Isto tako, volim se držati pravila koja su mi zadana. Tu najviše mislim na jelovnike koje smo dobivali. Količine namirnica bile su određene s razlogom i ako bi netko pojeo nešto što nije planirano za taj obrok, ta bi namirnica poslije negdje nedostajala.

Kad sam rekla da neću ostati u kontaktu sa svima, mislila sam na većinu kandidata. U showu je bilo 16 osoba potpuno različitih karaktera i životnih priča. Budimo realni, da smo se upoznali u normalnim okolnostima, nema šanse da bismo odgovarali jedni drugima. U kući smo praktički bili prisiljeni komunicirati. S nekim kandidatima sam se odlično složila, s nekima sam bila O.K., a s trećima sam, pak, imala jako malo kontakta. Iz toga logično slijedi da ću se čuti s onima koji mi najviše odgovaraju – kazala je Mirna koja se najviše čuje s Anom i Alenom. 

– Najveći izazov u vanjskom svijetu jest pronaći ravnotežu između zdrave prehrane, treninga i obaveza. Najbitnije je planirati unaprijed i onda nema problema. Ponekad poželim preskočiti trening, ali se zaista trudim da to ne napravim jer nema boljeg osjećaja od zadovoljstva nakon odrađenog treninga. Pogotovo ako se radi o jogi. Što se prehrane tiče, katkada si dopustim da pojedem nešto što mi inače nije na meniju, ali u mnogo manjoj količini nego prije. Ostatak dana jedem standardno po jelovniku naše nutricionistice. Dio novca koji sam osvojila u showu planiram potrošiti na daljnju edukaciju. Želim upisati školu za pisanje scenarija. Ostatak novca će stajati dok ne smislim dobar plan za njega – rekla je Mirna. 

Ključne riječi

Komentara 3

AL
Alkana
15:26 11.12.2019.

Lijepa cura, ali u Životu na vagi pokazala se dosta podmuklom i zavidnom.

Avatar salko1951
salko1951
11:09 11.12.2019.

Bez života na vagi bi imala 200

ST
Starotopoljanin
11:53 11.12.2019.

lijepa i pametna djevojka,samo ju nerazumijem,kako si je dopustila da nakupi tolike kile,i slucajem okolnosti da nije dosla u zivot je na vagi,gdje i kako bi zavrsila.drago mi je za nju da je savladala prekomjernu tezinu,a jos mora doraditi na sebi.biti ce predivna djevojka.drzim ti palceve Mirna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije