Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezde pjevaju

Kako se stvarala kreacija Elle Dvornik koja je zapalila Instagram

Foto: Instagram
1/3
13.04.2019.
u 18:00

HRT-ova stilistica Nataša Svekler sama je osmislila haljinu koja je dobila čak 15.000 lajkova

Stilistica i kostimografkinja Nataša Svekler u emisiji ‘Zvijezde pjevaju’ zadužena je za styling kostima voditelja, mentora i zvijezda.

Ona je sama kreirala i osmislila suknju koja je oduševila više od 15.000 pratitelja blogerice Elle Dvornik, nakon što ju je nosila na nastupu u toj emisiji. Otkrila nam je kako je došla na tu ideju i kako je ostvarila svoju viziju:

Foto: HRT

– Za pjesmu iz crtića ‘Jungle Book’ Ella Dvornik zaželjela je pin-up stil, a kako takvih komada nema u prodaji, odlučila sam se za izradu suknje koja bi odgovarala i pjesmi i Elli. S obzirom na to da na HRT-u imamo krojačnicu i fundus materijala – to je bio najlakši zadatak, puno lakši od odabira po trgovinama. S Ellom sam bila dvije minute i svidjela joj se ideja. Kada ti daju svoje povjerenje, sve je lako – rekla je Svekler.

Foto: Dario Njavro/HRT

Kaže da je inače podjednako izazovno raditi za sve sudionike showa za koje je zadužena, no da obično kreće od voditelja jer su oni uvijek na sceni te je bitno da su oni usklađeni zajedno, s ostalim sudionicima, ali i sa scenografijom. Važno joj je da u cjelini svi budu jedna slika. Svekler tvrdi da je kod odabira odjeće uvijek inspirira osoba, a nikada modni trendovi. – Osoba mora nositi odjeću, a ne obratno.

Volim i pratim trendove, ali mi nisu prioritet u odabiru – odlučna je stilistica. Nataša kaže da nikada ne nameće silom ništa. Pokušava upozoriti na prednosti i mane i trudi se izvući najbolje iz osobe. Problem joj stvara činjenica da se neke osobe izgube u onim fotografijama koje su obradili u raznim aplikacijama i filtrima, a koje gledaju svakodnevno na svojim Instagramima, zbog čega ih konstantno upozorava da televizija ipak pokazuje realnu situaciju i da tu nema naknadnih korekcija.

Svekler je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu diplomirala dizajn odjeće i tekstila. Planirala se baviti isključivo kazalištem, ali sudbina je htjela da odmah nakon studija počne s radom na HRT-u gdje je najprije bila asistent kostimografa, a ubrzo kostimograf.

Priznaje da ju je rad na televiziji oduševio kada je shvatila da tamo ima i kazališta i filma, ali i mode. Posao stilista često uključuje lutanje po gradu i šoping-centrima s rukama punim vrećica u potrazi za onim savršenim komadom, no Svekler kaže da joj to još uvijek nije dosadilo. – Meni je moj posao i hobi i razonoda i svakodnevno se susrećem s pitanjima gdje što nabaviti bilo gdje u svijetu i uvijek imam spreman odgovor – kaže kostimografkinja.

Trenutačno, osim “Zvijezde pjevaju” radi i emisije “Potjera”, “Šifra”, “Žene povjerljivo”, “Puls”, “Špica riva korzo”, a zadužena je i za odijevanje voditelja Informativnog programa, što uključuje Dnevnik i Otvoreno.

Komentara 4

Avatar Olujni
Olujni
19:18 13.04.2019.

Ova Google prevarant i lovac na naivne je stvarno uporan u namjeri da zivi na racun drugih!

Avatar Coldmachine
Coldmachine
19:17 13.04.2019.

Ove sam sit kao da sam je jeo, zaista danas ne mozes otvorit internet da ova ne iskoci ili iz clanaka ili iz portala TV kao reklama!

ZA
zagi101
23:14 13.04.2019.

trudim se shvatiti odkud ona ima fanove i zakaj je prate ali nejde, em ne zna pjevati em anoreksična em bez završene srednje škole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije