Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
film 'Summertime'

Kako je ‘nezavisni’ smotao jednu od najljepših žena svijeta

Foto: Marijana Marinović/NEW YORK
1/2
09.05.2018.
u 06:37

Edward Burns je glumac, producent i redatelj, a Christy Turlington je nakon karijere supermodela stekla dvije diplome. Od 2010. Christy Turlington posvećena je neprofitnoj organizaciji “Svaka je mama važna”.

Teško me nagovoriti na pojavljivanje na crvenom tepihu, ali ovaj nisam mogla odbiti. Tu sam da podržim svog supruga i njegov film, a ponosna sam što je to čak sedmi Edov film koji se predstavlja na Tribeca film festivala, rekla je 49-godišnja Christy Turlington, supermodel supruga godinu dana starijeg redatelja, pisca, producenta i glumca Edwarda Burnsa.

Njegov novi film, indie romantična drama “Summertime” o grupici srednjoškolaca i brucoša koji u ljeto 1983. na Rockaway plaži na Long Islandu rade honorarne poslove, imao je premijeru na nedavno završenom Tribeca festivalu. Edu New York ne samo da je oduvijek bio dom nego i omiljena lokacija za snimanje nezavisnih projekata, a prvi s kojim se proslavio (snimljen u obiteljskoj kući za samo 30.000 dolara) bila je komedija s tri brata irskog podrijetla pod nazivom “Braća McMullen”.

Taj je film 1995. osvojio glavnu nagradu žirija na festivalu Sundance Roberta Redforda. To mu je omogućilo da kao redatelj snimi druge, financijski uspješne projekte, poput “She’s s the One” s Cameron Diaz i Jennifer Aniston, ali i da kao glumac dobije glavnu ulogu u Spielbergovoj ratnoj drami “Spašavanje vojnika Ryana”. Do sada je kao pisac, redatelj i producent potpisao 15 filmova, a među njegovim najpoznatijim glumačkim ulogama su one iz “15 minuta” s Robertom De Niro, “Life or something like it” s Angelinom Jolie i “Confidence” s Dustinom Hoffmanom.

“Nikada nisam mislio da će moja glumačka karijera početi šepati, ali eto dogodilo se. Trebao sam biti filmska zvijezda, kao i svi postati bogat i moćan, no možda bi mi takva karijera bila uteg. Osnovao sam svoje produkcijske kuće i imam potpunu slobodu u stvaranju nezavisnih filmova”, otkrio je glumac, koji je čak objavio i autobiografiju ironičnog naziva “Nezavisan Ed: Unutar karijere o velikim snovima, malim filmovima i 12 najljepših dana mog života”. Iako se 12 dana odnosi na trajanje snimanja njegovih niskobudžetnih filmova, Burnsu je jedan od najljepših dana bio onaj 2000. godini kada je upoznao svoju suprugu, na zabavi u Hamptonsima, kod zajedničkih prijatelja.

A ona je u svojoj karijeri snimila više od 500 naslovnica, ali i diplomirala komparativnu religiju i istočnjačku filozofiju na školi Gallatin pri Newyorškom sveučilištu, upisala magisterij na Sveučilištu Columbia te pokrenula svoju liniju kozmetike Sundari i sportske odjeće za jogu. Od 2010. najviše je posvećena neprofitnoj organizaciji “Svaka mama je važna”. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije