Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Jure Brkljača: 'Na početku sam karijere i puno mi znači nominacija'

Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
10.03.2020.
u 07:00

Mladi glazbenik u suradnji s Miroslavom Rusom već osvaja top-liste, a već je dvaput predstavio svoje nove pjesme na Dori, čime je pokazao da mu ambicije ne manjka.

Zadranin Jure Brkljača, u čiji se specifičan glas i scenski izričaj publika zaljubila još u showu “The Voice”, penje se na glazbenoj sceni. Nagradom za novog izvođača godine na Top.hr Music Awardsima započeo je godinu, a sada je nominiran i za Večernjakovu ružu u kategoriji novog lica godine. Mladi glazbenik u suradnji s Miroslavom Rusom već osvaja top-liste, a već je dvaput predstavio svoje nove pjesme na Dori, čime je pokazao da mu ambicije ne manjka.

Koliko vam znači ova nominacija?

Znači mi puno s obzirom na to da sam mlad i na početku karijere. Svaka nominacija nosi neki adrenalin .

Suradnja s Mislavom Rusom pokazala se kao pun pogodak. Je li vam ona donijela neke nove angažmane?

Donijela mi je puno toga, a najviše životnog iskustva, naravno i angažmana. Nastala je, da tako kažem, jača struja.

Ovo vam nije prvi nastup na Dori, za pjesmu Eurovizije borili ste se i prošle godine. Jeste li bili razočarani osmim mjestom?

Naravno da ne. Iskreno, čak sam i zaboravio koje sam mjesto zauzeo jer mi to ne znači previše. Najviše mi znači da se ljudima sviđa pjesma.

1/9

Što se u vama promijenilo od nastupa u “Voiceu” i mentorstva Tonyja Cetinskog?

Puno toga, teško je reći. Izgradilo me kao osobu i glazbenika. Mogu reći da mi se život promijenio. Ipak, ja kao ja, mislim da sam ostao isti.

Kada ste shvatili da se u životu želite baviti pjevanjem?

Hmm, negdje u srednjoj školi, ali od sedme godine bavim se glazbom.

Priznali ste da ste se s 18 prijavili u Legiju stranaca. Zanima li vas vojska i dalje?

Zanima me i dalje, u meni još uvijek postoji jedan veliki poriv za avanturom, ali glazba mi pruža tu vrstu adrenalina i dinamike.

Kakvi su vam planovi?

Nemam neke planove, osim snimati dobre pjesme.

Na što ste u životu najponosniji?

Hm, premlad sam da bih to još mogao zaključiti. Za sada, ako baš moram izdvojiti, najponosniji sam na to što sam u životu imao hrabrosti slijediti svoj san.

Kako gledate na glazbenu produkciju u Hrvatskoj?

Volio bih da koncerti uživo budu još bolji što se zvuka tiče, a i produkcija bi općenito mogla biti još jača, moglo bi se proizvesti puno više toga da bi se napravila jača priča oko svega.

Nedavno ste osvojili i nagradu za novog izvođača godine na Top.hr Music Awardsima. Pretpostavljam da ni tu nagradu niste očekivali. Kako ste reagirali kada ste saznali, stvara li vam to pritisak da nastavite s nagradama ili samo još veći vjetar u leđa?

Bilo mi je jako drago jer to je prvi put da sam u nečemu prvi. Ovu sam nagradu shvatio samo kao dodatnu motivaciju za još jači rad.

1/5

“Ne postojim kad nisi tu” postala je najemitiranijom pjesmom. Što mislite zašto je publika toliko voli, u čemu se pronalazi?

To je jednostavno dobra pjesma nastala u nekom kliku između Miroslava Rusa i mene. Nitko ne zna zašto nešto postane hit, ali mislim da se sve poklopilo .

Zasad, sve pjesme su balade. Vidite li se u nečem drugom, spremate li neko iznenađenje možda?

Ne vidim razlog zašto mijenjati nešto što osjećam, a što publika sluša. Imam tek sedam pjesama. Kada ih skupim dovoljno, mijenjat ću kako mi dođe, iako je već iduća pjesma, s kojom sam se predstavio na Dori, drukčija od svega dosad.

U jednom intervjuu u prosincu rekli ste da se album bliži kraju i da biste ga voljeli završiti nakon Nove godine? Kako napreduje album? Kada ga možemo očekivati?

Radimo na njemu svaki dan, stvaramo puno pjesama. U fazi smo realizacije. Radije ću raditi sporo, ali da bude kvalitetno i sve kako treba.

Kako provodite svoje slobodno vrijeme, u čemu najviše uživate?

U treningu, igranju PlayStationa i društvu svojih prijatelja.

Što si u karijeri najviše priželjkujete?

Imam neki svoj san, da napunim neki stadion ili arenu. Želim snimiti puno dobrih pjesama, da ih ljudi vole slušati i da moja glazba pomaže kao što je i meni pomogla glazba meni dragih izvođača.

Očekujete li pobjedu?

Ne.

Dolazite li na svečanu dodjelu i koga vodite sa sobom?

Svoju ekipu i obitelj. I naravno moj tim!

Komentara 2

JA
Jasamzamirusvijetu
12:02 11.03.2020.

Bravo popevke_sam_slagal ! Potpisujem i dodajem: na Dori je najbolje pokazao kakav je 'talent' pa onda po onomu po čemu se ne treba brljati jer još jače smrdi, brljao preglupom izjavom da je imao tehničkih problema. Jedini tehnički problem je bio taj da to nije A strana i nije bilo postprodukcije. Što znaš, to otpjevaš. Očito dečec ima veliku žnoru, niš drugo. A preglupa usporedba njega s Oliverom može se komentirati jedino ovako: on i Oliver imaju sličnosti (glazbene) kao sjever i jug, kao vatra i led, kao kvadrat i krug, kao kiselina i med. Evo ideje i Vjekici...... !

PS
popevke sAm slagal
07:21 10.03.2020.

Kako ovoga guraju, nevjerojatno. Osim naušnice u uhu nikakva sličnost s Oliverom. Niti ima moćan glas niti ima hit pjesmu, niti ima karizmu, niti je zanimljiv. Jedino ima facu uz koju najbolje paše motika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije