Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život na vagi

Julija je deset godina bila časna sestra, a nakon izlaska iz samostana počeli su njezini problemi

Foto: RTL
1/7
01.11.2019.
u 17:06

Kaže kako nakon odlaska iz samostana nije okrenula leđa vjeri i boravak u samostanu bio joj je velika životna škola. Nakon što je napustila samostan u potrazi za poslom otišla je u Austriju i ubrzo je otkrila kako ima zdravstvenih problema

Sudbine i tužne životne priče nekih od kandidata četvrte sezone showa "Život na vagi" mnogima su izmamile suze na oči, a zanimljiva je i životna priča Julije Bošnjak, najstarije kandidatkinje ove sezone.

Julija je gledateljima i ostalim kandidatima showa otkrila kako je bila časna sestra i deset godina je provela u samostanu. Ispričala je kako je u obitelji njezinog oca bilo nekoliko franjevaca i jedna časna sestra i Juliji je to bio poticaj da i ona odabere redovnički poziv. Juliji je mama preminula kada je imala četiri godine i odrasla je s ocem i pomajkom koju je zvala tetka. Vjeru joj je dodatno približila pomajka s kojom je svake nedjelje išla u crkvu.

- Boraveći u samostanu nepunih deset godina, poglavaricama je, prije nego što sam sama mogla shvatiti, bilo jasno da sam brzopleto donijela  odluku i da možda ipak moje zvanje nije časna sestra. Ako u svom zvanju, koje god to bilo, nisi predan 101% onda si sigurno u pogrešnom kolosijeku - ispričala je Julija u intervju za RTL.

Kaže kako nakon odlaska iz samostana nije okrenula leđa vjeri i boravak u samostanu bio joj je velika životna škola. Nakon što je napustila samostan u potrazi za poslom otišla je u Austriju i ubrzo je otkrila kako ima zdravstvenih problema povezanih sa štitnjačom. Zahvaljujući tabletama koje je pila dok je živjela u Austriji nije imala problema s kilogramima, ali kada se vratila u Hrvatsku počeli su problemi s viškom kilograma jer je prestala piti tablete kojima je regulirala rad štitnjače.

U Hrvatsku se vratila zbog oca i tetke koji su bili stari i trebao im je netko tko će se brinuti za njih. Godinu i pol nakon što se vratila kući preminula joj je pomajka, tri godine poslije umro joj je i brat, a Julija se sasvim posvetila ocu koji je bio sve nemoćniji i sebe je skroz zanemarila. Stres je bio glavni okidač za nagomilavanje viška kilograma, a do dolaska u ovaj show, kaže, nije bila svjesna koje greške radi kada je u pitanju prehrana i sada će svakako više paziti na unos soli, a crvenog mesa se odrekla i prije ulaska u show. 

- Kad se vratim kući, želim nositi odjeću koju nisam nosila desetak godina, a sve što bude preširoko, ide u otpad, okrećem novi list u životu - rekla je za RTL.

Ključne riječi

Komentara 4

RE
RevizorNovinarstva
17:51 01.11.2019.

Žena je cisto u redu a svi je napdaju. Skinula je vise kila nego pola njih tamo.

PE
Peki
17:18 01.11.2019.

Legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije