Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ličkoj zabiti

Judita Franković: Kad Matanić snima, znaš da će biti ludo!

ćaća (1)
Foto: VL
1/3
20.11.2011.
u 14:37

Nagrađeni psihološki triler "Ćaća" redatelja dalibora Matanića u kina stiže 28. studenog

Kad mi je dao malu ulogu u filmu ‘Majka asfalta’, to mi je bilo poput najboljeg rođendanskog dara – prisjeća se mlada zagrebačka glumica Judita Franković prve suradnje s jednim od najboljih hrvatskih redatelja Daliborom Matanićem, u čijem novom filmu ‘Ćaća’ ima glavnu ulogu. Sljedeći put, kaže, bilo je još bolje.

 – Nazvao me i pitao što radim od tog do tog datuma. Kad sam rekla da ne radim ništa, dobila sam ulogu. ‘Ali pazi, to ti bude neš’ jako ludo’, upozorio me Dado. Meni još bolje, zaključila sam. A bilo je uistinu ludo i nezaboravno – kaže Judita, koja u psihološkom trileru glumi mlađu sestru čiji će odlazak u ličku zabit u kojoj živi njezin otac i skriva mračne obiteljske tajne rezultirati velikom tragedijom.

 – Snimali smo samo deset dana, od jutra do mraka, spavali tek dva-tri sata. Bilo je jako hladno, smrzli smo se do kostiju. Ivo Gregurević bio je divan, uvijek se brinuo da se vatra u peći ne ugasi. Kad možeš raditi s tako velikim profesionalcem i gledati ga kako priprema ulogu, sretan si i učiš, ništa drugo – jasno će Judita, dodajući da je uloga u ‘Ćaći’ posve drukčija od svih koje je glumila. A Dalibor Matanić, objašnjava, posve je drukčiji redatelj.

 – Dado je vesela osoba, uvijek je pun energije, za svakog glumca ima vremena. Kad smo počeli snimati, scenarij nije bio potpuno dorađen, imali smo samo kostur i sami gradili dijaloge. Danju si snimao, noću smišljao što će biti sutra – kroz smijeh će Judita.

 – Tih deset dana u Lici za mene, a i za svakog drugog glumca i člana ekipe, ostalo je u sjećanju kao nezaboravna avantura. Bilo je intenzivno, naporno, ali taj napor dok radiš uopće ne osjećaš. I mještani su bili dragi, navečer bi nam donosili rakije da se ugrijemo i sira da se okrijepimo – prisjeća se glumica svoje ličke bajke.

Komentara 3

Avatar toxic alien
toxic alien
19:55 20.11.2011.

Jos jedan naruceni clanak, samo da narod ne bi zaboravio da lijepa vasa ima \"jednog od najboljih redatelja!!!\". Jadna li je vasa kinematografija sa takvim redateljima. Gdje je broj racuna za donacije? Judita, koliki ti je honorar bio? Ili ti svoj posao radis iz ljubavi?

Avatar GeniKameni
GeniKameni
20:11 20.11.2011.

Interesantan uradak, opet. Bez scenarija, snimljen za 10 dana, ekipa prezivljavala na donacijama lickih cobana, a film je izgleda bio nagradjivan prije nego sto je stigao u kina!

Avatar Bud Humski
Bud Humski
20:57 20.11.2011.

Imam jedan stari mobilni telefon, ima kameru, ne koristim ga i spreman sam ga donirati. Cujem da \"jedan od boljih hrvatskih redatelja\" muku muci sa svim i svacim, pa bi mu mozda ova kamerica dobro dosla. Interesantno da od silnih hrvatskih lopova nikoga ne zanima filmska produkcija, iako je to kulturan nacin za oprati ukradene novce. Cudi me da \"jedan od boljih hrvatskih redatelja\" nije s tim upoznao svoje gazde u Hrvatskoj Seljackoj Stranci. Trebao bi im reci da se od malih promidzbenih spotova sa nacistickom tematikom cak ni u lijepoj vasoj ne moze zivjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije