Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI NOVINAR

Josip Šarić novo je pojačanje Al Jazeere Balkans

Josip Šarić
Foto: Promo
1/4
03.12.2017.
u 11:32

- Kada su me kontaktirali, nisam puno dvojio. Čeka me novi izazov, rad s odličnom ekipom, tehnološki najsuvremenijom opremom i tvrtkom koja se pokazala odličnom u praćenju svjetskih događaja - rekao nam je Šarić

Poznati novinar Josip Šarić novo je pojačanje Al Jazeere Balkans. Šarić je godinama bio prvi reporter HRT-a, a  2012. godine proglašen za novinara godine u izboru članova Hrvatskog novinarskog društva za višegodišnje izvještavanje s mnogih kriznih žarišta u svijetu - Libije, Sirije, Iraka i Afganistana, iz kojih je donosio ratne reportaže, te za ekskluzivnu priču 'Sjeverna Koreja - Gladna djeca komunizma'.

Valja spomenuti i odličan dokumentarac "Route 66 - priča o pravoj Americi", koji je prikazan prije tri godine. Snimio je i dokumentarne filmove o Haaškom sudu, te priče iz Afganistana i Iraka, a posebno je zanimljiv i dokumentarni film "Lijepa naša Irska", u kojem je pokazao kako žive Hrvati u Irskoj.

Šarić je 2014. napustio HRT, i premda je trebao početi raditi na N1 televiziji, do toga nikad nije došlo, no zato je njegova supruga Nataša Božić Šarić jedna od glavnih zvijezda ove TV kuće. Protekle tri godine radio je kao freelancer, a onda je stigla ponuda Al jazeere.

- Al Jazeera pojačava zagrebačko dopišnistvo i podiže praćenje događaja iz Hrvatske na višu razinu. Kada su me kontaktirali, nisam puno dvojio. Čeka me novi izazov, rad s odličnom ekipom, tehnološki najsuvremenijom opremom i tvrtkom koja se pokazala odličnom u praćenju svjetskih događaja - rekao nam je Šarić koji će iz zagrebačkog dopisništva Al Jazeere pokrivati sve priče iz Hrvatske, ali i šire.

Komentara 4

NV
NV
11:51 03.12.2017.

Super,taman da nam jedan hrvat ljepo objasni pozitvnu ulogu Bakira i družine.

BU
busbus59
11:59 03.12.2017.

Pa aldžaziri trebaju takvi da izvještavaju u direktnom prijenosu kad mudžahedini budu protjerivali ono malo preostalih hrvata pa sa srbima podjele bosnu. to je najizgledniji scenarij!

SV
svojaja
12:25 03.12.2017.

Tu Al Jazeeru treba ugasiti na tim prostorima, ovi po citave dane prenose vijesti iz arapskoga svijeta. Sto ce to ljudima na tim prostorima, nisu oni Arapi da moraju znati u detalje sto se dogadja tamo, kada je koji Princ prdnuo i donio koju odluku. Koga to zanima? To treba svesti na minimum, a ne se siriti po citavome svijetu, taj Qatar, zemljica od 4 macke stanovnika, a vrse ekspanziju kao da ih ima na miliarde. Njih ni Saudijska Arabija ne zeli u svojoj zemlji, vele da su spijuni, oni se ne slazu ni sa svojima tamo, kamoli ce sa ljudima sasvim desete kulture.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije