Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna vijest

Još jedan prerani odlazak: U 65. godini preminuo poznati splitski glazbenik

Foto: HRT
18.01.2020.
u 14:08

Žarko Siriščević, poznati splitski bubnjar koji je surađivao sa Zoricom Kondžom, Oliverom Dragojevićem, Terezom Kesovijom, Vicom Vukovom, Giulianom, Cocom,..., preminuo je u 65. godini života.

Glazbena scena ostala je bez još jednog velikog umjetnika. U 65. godini života noćas je preminuo Žarko Siriščević. Tužnu vijest na svom je Facebook profilu otkrio pjevač Matko Jelavić.

- Još smrti glazbenika početkom 2020. u Splitu. Umro je moj prijatelj, bubnjar i krasan čovjek Žare Siriščević. Surađivali smo puno, na koncertima i festivalima, a posebno na mom solističkom koncertu u Lisinskom 2017. godine - napisao je Jelavić.

Inače, Siriščević početkom 70-tih postaje bubnjar splitske grupe 'Albatros', a pojavljuje za bubnjevima grupe 'Dalmatinski bardi', grupe 'Val', nakratko kao bubnjar grupe 'Magazin', grupe 'Aspalathos Brass'... Godine 1982. Joško Banov, skladatelj i aranžer, prepoznaje skriveni talent samoukog glazbenika i od tada započinje dugogodišnje prijateljstvo. Na Splitu '83 debitira kao percussionist festivalskog orkestra, svirajući s vrsnim glazbenicima, piše Dalmacija News.

Svirao je u Orkestru ratne mornarice, bio na turnejama s kvartetom Joška Banova kao glazbenik u pratećim bendovima Meri Cetinić, Ivice Šerfezija, svira na koncertima sa Zoricom Kondžom, Oliverom Dragojevićem, Terezom Kesovijom, Vicom Vukovom, Giulianom, Cocom, Tedijem Spalatom...

Žarko potpisuje brojne izvedbe, a sudjelovao je na Dječjem festivalu Split, Malom Split, Melodijama Mostara, Zadar Festu, Marko Polo Festu, Splitskom festivalu, te dobiva nagrade od publike i stručnog žirija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije