Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igra prijestolja

Jon Snow, Khaleesi Daenerys i White Walker prošetali su središtem Zagreba

Foto: Promo
1/6
26.03.2019.
u 17:19

Kako bi postali vjerne kopije najpoznatijih likova suvremene književnosti, svi su glumci nosili replike povijesnog oružja i kostima, a njihovi su oklopi izrađeni od čelika.

Likovi iz planetarno popularnog serijala Pjesma Leda i Vatre Georgea R. R. Martina bili su danas glavne zvijezde zagrebačke špice.

Zapovjednik Noćne straže Jon Snow, majka zmajeva Khaleesi Daenerys i White Walker prošetali su središtem grada, od knjižare Arkadija na Trgu bana Josipa Jelačića sve do Cvjetnog trga, i izazvali oduševljenje mnogobrojnih prolaznika koji su se željeli  fotografirati s omiljenim likovima, a svi su imali samo jedno pitanje – kada će se pojaviti hrvatski prijevod Martinova novog romana Vatra i krv čija je radnja smještena 300 godina prije Igre prijestolja.

More knjiga na Zrinjevcu potkraj lipnja bit će mjesto prvog predstavljanja tog romana koji je postao planetarni hit i prije nego što je objavljen.

Kako bi postali vjerne kopije najpoznatijih likova suvremene književnosti, svi su glumci nosili replike povijesnog oružja i kostima, a njihovi su oklopi izrađeni od čelika.

Osim sjajnih kostima, profesionalna šminka i precizne, talentirane ruke nagrađivane vizažistice Nine Zaninović Kokotić upotpunile su maske koje su vjerno dočarale poznate junake popularnih romana. Tako je, primjerice, šminkanje Whitea Walkera trajalo čak četiri sata.

Serijal od pet romana u sedam svezaka pod nazivom Pjesma Leda i Vatre nedavno je doživio novo izdanje. U novom ruhu dizajnera Vanje Perkovića i art-direktorice Ane Marije Žužul te pod uredničkom palicom Miroslave Vučić na policama knjižara osvanula su nova hrvatska izdanja Martinovih uspješnica Igra prijestolja, Sraz kraljeva, Oluja mačeva, Gozba vrana i Ples zmajeva koje tog autora predstavljaju kao suvremenog klasika koji je zauvijek promijenio fantasy književnost.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dkoor
dkoor
20:59 26.03.2019.

Odlični kostimi, svaka čast! Hvale rasplet serije, baš me zanima kako se to sve završava... Veliki plus seriji za to što se završava u ovoj sezoni... da se ne pretvori u nove The Walking Dead i sl. beskonačno recikliranje i mužnju novaca od franšize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije