Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje autorskih prava

Johnny Štulić podnio žalbu Ustavnom sudu Srbije

Branimir Štulić
Foto: Screenshot YouTube
08.12.2015.
u 17:24

Bivši frontmen Azre Johnny Štulić podnio je žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog povrede prava na pravedno suđenje i suđenje u razumnom roku

Bivši frontmen Azre Johnny Štulić podnio je žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog povrede prava na pravedno suđenje i suđenje u razumnom roku.

– Osnovne primjedbe odnose se na to da je sud utvrdio da Štulić nije državljanin Srbije, kao i da je tužba odbačena tri godine nakon podnošenja tužbe, a nakon samo nekoliko ročišta – rekao je za N1 televiziju odvjetnik Stevan Janković dodajući kako je prekršen Ustav Republike Srbije, kao i članak 6. europske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Štulić je, naime, vodio sudski spor protiv beogradskog izdavača Plato books kojeg je tužio za kršenje autorskih prava.

Štulić u žalbi navodi kako mu sud nije dopustio da da iskaz u postupku koji je pokrenuo. Odvjetnik objašnjava kako pjevač nema putne dokumente pa nije mogao doći na suđenje u Srbiju iz Nizozemske gdje živi nekoliko desetljeća. Predlagao je da svoj iskaz da preko videolinka, ali mu sud to nije dopustio.

Tužba je podnesena 27. rujna 2012. godine, a postupak je okončan 7. listopada 2015.

– Srbija je Štulića tretirala kao stranog državljanina, što on nije. On nema nijedno državljanstvo, što smo i dokazivali tijekom postupka, kako njegovom identifikacijskom karticom u kojoj piše da ima '''jugoslavensko državljanstvo'' tako i putovnicom koji mu je izdao konzulat SRJ u Haagu 1996. godine – rekao je Janković. 

>> Johnny Štulić mora platiti srpskom sudu 3.000 eura jer nema srpsko državljanstvo

Komentara 7

ZE
zebac
18:08 08.12.2015.

pa nek iđe u jugoslaviju

Avatar KizanRizan
KizanRizan
18:37 08.12.2015.

Se bum vas tužil!!!

BL
BlackMamba
07:36 09.12.2015.

kako mozes ocekivati prava obicnog gradjana neke drzave kada ne zelis drzavljanstvo te drzave....normalno je da te tretiraju kao stranca....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije