Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na crnoj listi

John Galliano kriv za rasističke uvrede upućene jednom paru

'WORLD RIGHTS  Fashion Fringe Show, Covent Garden, London, UK. 18/09/2010  Pictured: John Galliano  BYLINE SIMON BURCHELL/BIGPICTURESPHOTO.COM: 1452  USAGE OF THIS IMAGE OR COPY WRITTEN THAT IS BASED
'BIGPICTURESPHOTO.COM/BigPictures/PIXSELL'
08.09.2011.
u 16:51

Izbjegao je odlazak iza rešetaka, ali novčanu kaznu nije mogao izbjeći.

Britanski dizajner John Galliano na sudu u Parizu proglašen je krivim za rasističke i antisemitske uvrede koje je u veljači uputio jednom paru u kafiću La Perle u Parizu. Taj ispad stajao ga je gubitka posla u Dioru, ali i 130 tisuća kuna, koliko je sud odredio da mora platiti. Inače, maksimalna kazna za vrijeđanje na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi u Francuskoj iznosi 150 tisuća kuna i šest mjeseci zatvora.

Izbjegao je odlazak iza rešetaka, ali novčanu kaznu nije mogao izbjeći iako je to pokušao u lipnju, kada se na sudu ispričao zbog svog neprimjernog ponašanja i pravdao ga depresivnim stanjem koje je bilo dodatno potaknuto uzimanjem tableta i alkohola.

– Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo. Ovisan sam o alkoholu i tabletama za smirenje i spavanje – kazao je na sudu u lipnju. Stres na poslu i tugu nakon očeve smrti pokušao je ublažiti tabletama, objasnio je tada ekscentrični dizajner sucu. Ovim ispadom prokockao je svoju karijeru jer je sada na crnoj listi dizajnerskih kuća.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:59 08.09.2011.

Britanski dizajner John Galliano na sudu u Parizu proglašen je krivim za rasističke i antisemitske uvrede koje je u veljači uputio jednom paru u kafiću La Perle u Parizu >>>>>> Dizajnerske kuce, vecina kojih je ZNAseUcijem vlasnistvu si pune pe****

DU
Deleted user
18:33 08.09.2011.

Gale crni Gale zašto piješ, zašto ti je jezik brži od pameti, pa lijepo ti je mama govorila da se okaneš rakije i kafana a ti tvrdoglav, blesav, lud ko struja... Otac ti je bio pametan čovjek, uvijek ti je govorio \"e moj sinko nikad ništa od tebe, samo se sekaš sa krpicama i lutkama, na pravom si putu da postaneš homo sapiens\". Niti majku niti oca nisi htio slušati i eto ti sad na!

Avatar blackula9
blackula9
20:04 08.09.2011.

lik je karikatura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije