Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi su bogati

Jesu li paraziti? Evo kako zarađuje kraljevska obitelj!

Foto: IPA/PIXSELL
1/7
13.11.2018.
u 19:36

Kraljica i njezin najstariji sin, princ Charles zarađuju od svojih imanja i novca kojeg dobivaju od Parlamenta, a tri glavna izvora kraljičinih prihoda su kraljevska apanaža, vojvodstva Lancaster i njezina osobna imanja i investicije.

Britanska kraljevska obitelj jedna je od najbogatijih na svijetu, no čak 320 građana Velike Britanije bogatije je od kraljice Elizabete II.

Ova obitelj ima višestruke izvore prihoda, a kraljica je "teška" 360 milijuna funti. Kraljičini potomci su isto bogati, no prinčevi i princeze koji nisu izravni nasljednici krune ipak moraju raditi. Kraljica i njezin najstariji sin, princ Charles zarađuju od svojih imanja i novca kojeg dobivaju od Parlamenta, a tri glavna izvora kraljičinih prihoda su kraljevska apanaža, vojvodstva Lancaster i njezina osobna imanja i investicije.

Ona je i vlasnica svih neobilježenih labuda, dupina i kitova u kraljevstvu. Ipak, princeze Beatrice i Eugenie, na primjer, moraju raditi uobičajene poslove, iako su kraljičine unuke. Beatrice je zaposlena u softverskoj firmi, a princeza Eugenie je direktorica umjetničke galerije.

Prinčevi Charles, William i Harry zaposleni su kao promotori kraljevstva, a kraljica Elizabeta dodjeljuje im brojne zadatke. Oni moraju obilaziti humanitarne događaje, otvaraju škole i bolnice, a brinu se i o zakladama.

Komentara 10

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
20:16 13.11.2018.

"Oni moraju obilaziti humanitarne događaje, otvaraju škole i bolnice, a brinu se i o zakladama." - isti braco i sestrica Pusic!!!

EN
enrikohortikulturovich
20:52 13.11.2018.

Nisam ljubitelj Engleza ni njihove politike, ali, kakav je to komunistički naslov? Pa britanska je kruna 2 stoljeća muzla doslovno cijeli svijet, ne će valjda svoje bogatstvo pokazati ili uopće držati na bankovnom računu? Ako najvećeg zemljoposjednika na čijem su zemljištu sagrađene luke, tvornice, trgovački centri, vojne baze... nazivamo parazitom, da onda jesu paraziti. Vama uopće nije jasno što je kruna, odnosno monarhija ili mislite da su europske monarhije zadržale monarhe jer im je to bilo štosno? Ili pak mislite da ustavna odredba sprječava vlasnika sveg zemljišta u zemlji da donosi relevantne odluke jer nije izabran na izborima? To što su komunisti kod nas pokrali sve i pobili vlasnike ne znači da je tako u ostatku Europe.

DO
domxerex
20:28 13.11.2018.

Ne mogu se oteti dojmu kako englesku kraljevsku obitelj u Hrvatskoj promoviraju zadrti ljevičari i djeca komunista koji su se zaklinjali da će amerika i engleska biti zemlja proleterska. Šta zaklinjali, i pjavali su! I sada njihova deca i unučad slave te kraljeve! Ne znam bih li se smijao ili čudio!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije