Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMANJA NEMA STRPLJENJA

Jesu li Kusturicu iživcirala pitanja - ili odgovori?

Kusturica
AFP
09.11.2009.
u 12:56

Prema onom što se može vidjeti iz isječka nedovršenog intervjua koji je HRT dao na uvid javnosti, nije toliko Aleksandar Stanković provocirao slavnog redatelja, koliko je ovaj sam sebe doveo u slijepu ulicu.

Intervju je počeo dobro, i čak je Nemanja (bivši Emir) Kusturica izrazio spremnost da zađe i u malo neugodnije teme, pod uvjetom da mu se da dovoljno prostora da potpuno odgovori na njih, i počeo je izražavati svoje mišljenje o neugodnim trenucima novije povijesti na ovim prostorima, da bi onda u jednom trenutku jednostavno odustao.

Po svemu sudeći, Kusturica, koji je ipak inteligentan čovjek, nije ni očekivao - što bi bilo iluzorno očekivati - da će mu Stanković, rečeno američkim novinarskim žargonom, "bacati lagane lopte" i napraviti benigni, neutralni intervju te je sasvim uredno počeo odgovarati na pitanja o druženju sa Slobodanom Miloševićem, a onda - najednom prekid.

Je li taj prekid bio unaprijed isplaniran i je li u tu svrhu Kusturica i primio Stankovića bez namjere da intervju dovrši, ili se u jednom trenutku jednostavno predomislio shvaćajući kako će zvučati ono što je namjeravao reći, ili je samo svojim odgovorom (spominjući Mirjanu Marković) skrenuo intervju u mračnije vode od onih na koje je i sam bio spreman, ostat će neodgovoreno pitanje.

Šteta, jer takvo pitanje bi možda povuklo još neka pitanja i odgovore koji bi, ako se dovoljno snažno povuku, mogli rasplesti još jedan dio zamršenog klupka naše novije povijesti. Na što Kusturica očito nije spreman.

Komentara 105

OB
-obrisani-
23:41 13.11.2009.

Dozvolite mi dragi Srbi, da ja napisem par rijeci za nepismenog idiota-mikirapaica i ostale nepismene fasisticke hrvate: Srbi ratuju zato sto su herojii bore se za svoje a tudje ne diraju a gube rat zato sto ustase kao sto stete vi Hrvati,Amerikanci,Italijani i ostali pogani katolici ste na vlasti. Ali necete dugo. Bog vas samo prati kako se ponasate i kako po svijetu pravite ratove.

Avatar maximus69
maximus69
01:28 11.11.2009.

Ajde da te pitam-Kad ide Srbin na Kosovo, jel treba samo pasoš ili mu je potrebna i viza?A vi Srbi tupite po svom, i živite u svom svijetu...pa živite...bar nikoga ne napadate, zavukli ste se kao miševi, prodajete kao svoje svete zemlje.Vi ste samo jaki na riječima, a ratove gubite...Zato šuti dole u tom pašaluku...jer samo možete biti manji( Sanđak, Vojvodina itd.itd.)

CR
crocro
13:42 09.11.2009.

13,36 misuratakid, slažem se-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije