Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNI BIZNISMENI

Celebrity poduzetnici – što god prime, pretvore u zlato

21.07.2017.
u 08:43

I naše zvijezde sklone su poduzetništvu, pa se tako može kupiti namještaj koji je dizajnirala Indira ili odjeća glumice Katarine Baban.

Novopečena trudnica Jessica Alba jedna je od najbogatijih žena svijeta. Osim glumačkom poslu, to može zahvaliti i – vlastitoj kozmetičkoj tvrtki Honest Co. koja upravo na krilima njezina slavnog imena ubire velike prihode. Nije ju omela ni nedavna tužba nezadovoljnih potrošača koji od nje traže čak 7,25 milijuna dolara jer je na proizvodima navela da su biljni i bez jakih kemikalija, što se pokazalo pogrešnim.

Da slavno ime baš sve prodaje, dokaz je i oskarovka Gwyneth Paltrow, koja je nedavno lansirala “revolucionarni proizvod” – ljekovite naljepnice za tijelo koje balansiraju protok energije (prodaje ih za 120 dolara u paketu od 24 komada) – tvrdeći da su izrađene od materijala koje u svemirskom programu koristi NASA. Kako su stručnjaci američke svemirske agencije odmah demantirali navode 44-godišnje glumice, tako su i bacili sjenu na vjerodostojnost svega što propagira i prodaje putem svojeg lifestyle portala Goop.

George Clooney i njegov prijatelj Rande Gerber, suprug modela Cindy Crawford, još su jedan dobar primjer uspješnog celebrity biznisa. Pokrenuli su posao s tekilom i u nepune četiri godine uspjeli zaraditi milijardu dolara. Njihova tekila Casamigos postala je najbrže rastući superpremium brend tog pića u SAD-u. I sestre Kardashian ubiru dodatne prihode na krilima slave. Kim prodaje kozmetiku (njezina KKW Beauty linija s četiri nijanse proizvoda za konturiranje prodana je u nekoliko minuta!), dok su njezine sestre Kendall i Kylie Jenner poharale modnu scenu linijom kupaćih kostima.

Ni na domaćoj javnoj sceni ne manjka poduzetnika. Tako se pjevačica Indira Levak uhvatila u koštac s proizvodnjom vrtnog namještaja, a glumica Katarina Baban pokrenula je vlastiti modni brend Lilith i nedavno otvorila showroom u središtu Zagreba. Baban ističe kako joj je u dizajnu ženstvenost glavna inspiracija pa se oslanja na tople boje i lepršave materijale.

– Oduvijek su me oduševljavali lijepi interijeri. Na putovanjima sam kratila vrijeme crtajući i fotografirajući interijere koji su me fascinirali, no sve je postalo ozbiljnije kada sam ušla u suprugov pogon za izradu sprava za vježbanje. Kada sam vidjela sve te materijale, proradila mi je mašta i dobila sam inspiraciju za izradu vrtnog namještaja za našu terasu. Oduševila sam se kad smo izradili prvi stolac koji sam nazvala Galaxy. Stavila sam nekoliko slika na društvene mreže i ubrzo su počeli stizati upiti sa svih strana – rekla nam je Indira o svojoj, kako kaže, drugoj velikoj ljubavi.

Komentara 3

BU
Budak
09:07 21.07.2017.

Strasno su uspjesni. Pjevaju na svadbama i sa sto EUR na celu u krcmama.

Avatar Apsalar
Apsalar
09:36 21.07.2017.

"Ime prodaje" to je poznato. A poznato je i da je većina ljudi poprilično glupava. P.S. Indirina atolica "Galaxy".. kako "originalno"...

Avatar crazy_bat
crazy_bat
14:15 21.07.2017.

Pa šta nije taj Indirin "posao" s namještajem propao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije