Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZNA SITUACIJA

Jedna zemlja povukla se s Eurosonga, a Srbi predstavili svoju pjesmu. Sviđa li vam se više od Albinine?

Beovision 2020 finale.
Finale festivala "Beovizija 2020".
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/13
05.03.2021.
u 21:23

Srbija je odlučila da ih ove godine predstavlja grupa Hurricane, koaj je lani pobijedila na Beoviziji

Srbija je danas predstavila svoju pjesmu za ovogodišnji Eurosong koji će se održati u Rotterdamu. Podsjetimo, lani je na Beoviziji pobijedila pjesma "Hasta la Vista" grupe Hurricane, a nakon što je otkazan Eurosong, odlučeno je kako će Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević i ove godine predstavljati naše susjede. Pjesmu "Loco Loco" Nemanja Antonić i Sanja Vučić, za produkciju i aranžman zaslužan je jedan od najpoznatijih srpskih producenata Darko Dimitrov, a glazbeni video režirao je Dejan Miličević.

Danas je jedna zemlja i odustala od ovogodišnjeg nastupa. Rat s Azerbajdžanom zbog pokrajine Gornji Karabah imao je nepovoljan kraj za Armence, krizna situacija uslijed toga natjerala je tu državu da odustane od nastupa na Eurosongu, piše Eurovision.tv.

- Nakon pažljivih i detaljnih razgovora Armenska javna televizija odlučila je povući se s Eurosonga 2021., uzimajući u obzir posljednje događaje, kratkoću vremena za produkciju, kao i druge objektivne razloge zašto je pravo sudjelovanje Armenije na Eurosongu 2021. nemoguće - poručuju s AMPTV-a, nacionalne armenske televizije koja je odlučila da zbog krize ipak neće poslati svog predstavnika u Rotterdam. Podsjetimo, nedavno je tamo umalo izvršen vojni udar, kojemu je bio cilj svrgnuti tamošnjeg premijera.

- Europska radiotelevizijska unija duboko žali što se AMPTV odlučio na povlačenje s ovogodišnjeg Eurosonga. Armenija ima sjajne rezultate na Eurosongu i uvijek donosi uzbuđenje i kvalitetne nastupe na pozornicu. Razumijemo odluku o povlačenju i nedostajat će nam njihova predanost radu i profesionalna delegacija u Rotterdamu i nadamo se povratku 2022. - rekao je supervizor Eurosonga Martin Österdahl. 

U natjecanju ostaje 40 zemalja koje će odmjeriti snage na roterdamskoj pozornici u svibnju, 18., 20. i 22. svibnja.

Podsjetimo, Hrvatsku ove godine na Eurosongu predstavlja Albina Grčić (22) s pjesmom "Tick Tock" koja je pobjedu na Dori odnijela sa 120 bodova dobivenih od publike putem televotinga.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

SK
Skib
01:07 06.03.2021.

super je! energicna! Visoki plasman!

Avatar Jevgeni Gromov
Jevgeni Gromov
02:09 06.03.2021.

Pa ovo nastupaju Srbija i Crna Gora?!!😂😂😂😂

KA
kajbum
22:24 05.03.2021.

Nista sa one strane drine mi se nesvidja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije