Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fresh Prince

Jedan od omiljenih tv likova devedesetih tuži igricu zbog "krađe pokreta"

Foto: Press Asociation/Pixsell
1/2
20.12.2018.
u 20:12

Ribeiro tvrdi da ukoliko se u video igri stisne tipka 'fresh', lik će početi plesati na gotovo identičan način što je uvelike uvrijedilo glumca

Sjećate se štrebera Carltona iz jedne od najpopularnije serije devedesetih „Princ iz Bel Aira" kojeg je utjelovio danas četrdesetsedmogodišnji Alfonso Ribiero?

Trenutno se bavi pravnim pitanjima. Naime, odlučio je tužiti popularnu video igru zbog krađe njegovih poznatih plesnih pokreta. Kompanija Epic Games navodno je bez dozvole iskoristila ples u video igri 'Fortnite', a glumac je pobjesnio. Ribeiro tvrdi da ukoliko se u video igri stisne tipka 'fresh', lik će početi plesati na gotovo identičan način što je uvelike uvrijedilo glumca.

No, prije nego što Ribeiro podigne tužbu treba prvo završiti proces utvrđivanja autorskih prava. Zanimljivo je kako i glazba u video igri podsjeća na pjesmu Toma Jonesa 'It's not unusual'.

Prije nekoliko godina Ribeiro je sudjelovao u televizijskom showu 'Ples sa zvijezdama' gdje je pobjedio s partnericom Witney Carson. Američki komičar u braku je s Angelom Unkrich od 2012. godine. Imaju dva dječaka Andersa i Alfonso, a početkom studenog podijelili su vijest o tome kako čekaju prinovu.

Pogledajte video s Cirque du Soleilom: 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Carlton
Carlton
21:05 20.12.2018.

Tko me zvao?

DU
Deleted user
20:57 20.12.2018.

Sad kad su pokreti postali popularni i donose zaradu, gospodin Ribeiro se odjednom sjetio da je ipak on autor istih. Zasto mu je trebalo samo 20 godina za prijavu autorskih prava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije