Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI RIFF

Je li novi britanski broj 1 plagijat pjesme iz Breaking Bada?

Harry Styles
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
19.04.2017.
u 12:29

Sporan je gitaristički riff u refrenu, koji neodoljivo podsjeća na onaj u pjesmi "Baby Blue" grupe Badfinger. Riječ je o hitu iz 1971. godine, koji je ponovno postao popularan 2013., kada se pojavio u posljednjoj epizodi serije Breaking Bad.

Nakon punih 13 tjedana na vrhu britanske top-liste Ed Sheeran je pao na drugo mjesto sa singlom "Shape Of You". Novi broj jedan je pjesma "Sign Of The Times", debitantski solo singl Harryja Stylesa, pjevača grupe One Direction. I dok su fanovi većinom oduševljeni ovom pjesmom, ima i onih koji su u njoj prepoznali krađu. Sporan je gitaristički riff u refrenu, koji neodoljivo podsjeća na onaj u pjesmi "Baby Blue" grupe Badfinger. Riječ je o hitu iz 1971. godine, koji je ponovno postao popularan 2013., kada se pojavio u posljednjoj epizodi serije Breaking Bad.

Harry je pjesmu prvi put javno izveo u subotu na emisiji "Saturday Night Live",a nakon toga su odmah počeli i komentari na društvenim mrežama.

 

 

- Nije mu lako. Iako je došao do broja jedan u Velikoj Britaniji i broja četiri u Americi, prodaja singla nije onakva kakvoj se nadao. Sad još i ovo priča oko sličnosti s Badfingerom - komentirao je izvor iz glčazbene industrije za The Sun.

Procijenite sami ima li sličnosti između dvije pjesme.

 

 

>>Harry Styles bi ozbiljnu vezu, a Kendall Jenner se ne da

>>Nema ni 20, a već proglašen modnom ikonom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije