Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekinula šutnju

Javila se Snježana Dujmić i otkrila što misli o kolegama koji se opraštaju od Rajka

Foto: tomislav miletić/pixsell
1/5
05.08.2020.
u 19:52

Neki od njih podijelili su svoju najdražu pjesmu iz glazbenikova bogatog opusa, dok su drugi podijelili anegdote iz života. Sada se javila i Dujmićeva supruga Snježana.

Nakon što je estradom kao bomba odjeknula vijest da je preminuo Rajko Dujmić, legendarni glazbenik i osnivač Novih fosila, mnogi njegovi kolege odlučili su mu posvetiti pokoju rečenicu na društvenim mrežama.

Neki od njih podijelili su najdražu pjesmu iz glazbenikova bogatog opusa, dok su drugi podijelili anegdote iz života. Sada se javila i Dujmićeva supruga Snježana. Naime, napisala je kako je zahvalna Edvinu Softiću koji se danas obračunao s onima za koje misli da su neiskreni kada objavljuju svoje posvete Dujmiću. "Edvine, hvala ti u Rajkovo ime na hrabrosti i istini koju si rekao", napisala je Snježana. 

Foto: Daniel Pavlić

Podsjetimo, glazbeni menadžer na Facebooku je prozvao glazbenikove kolege, za koje smatra da nisu iskreni. 

"Čitam mnogo toga danas o Rajku Dujmiću! Većinu vas može biti sram! Svi se razmećete i pišete, opraštate se, gdje vam je moral, bar stid, sram... Pa da šutite, a opet znam ne možete, zovu vas svi, morate nešto reći, mnoge vas je stvorio, treba javnosti reći i izreći da je bio genije, a da prijeđete crtu i povučete sve gnjusnosti koje ste mislili i izgovarali o njemu!? I želite se jako pokazati kako ste ga poštovali, voljeli, čuli se s njim svaki dan, živjeli s njim njegove probleme, a najogavnije riječi osobno sam čuo iz vaših usta i svjedok sam vaše bezobzirnosti, i svi sad prepričavate svoje prelijepe dogodovštine i susrete, da bi ukrali za sebe dio njegove popularnosti jer vam sad treba da biste se pojavili u medijima i, vidim, svi imate fotke s njim stare po tko zna koliko godina i svi ste mu bili veliki prijatelji, a nikad do sada to nigdje niste objavili", započeo je menadžer i nastavio:

Foto: Daniel Pavlić

"Dobit ću puno neprijatelja zbog ovoga što pišem, ali s neprijateljima sam naučio živjeti, on nije znao i nije mogao to podnijeti! To ga je ubijalo i na kraju ubilo! Ja ni jednu fotku s njim neću objaviti, to su naše uspomene, niti ću se bilo čime hvaliti, ali bio sam u tim estradnim 'govnima' 35 godina.

Znam tko ste, što ste i vjerujem da sam ga bolje poznavao od vas mnogih kojima je podario sebe u svojim pjesmama, ali zaborav je nastao kad vas je stvorio, a niste ga više trebali! Sad ćete se trgati, dežurni lovci, da pišete njegovu biografiju, sve što će vam donijeti njegovo mrtvo tijelo... I uprihoditi vam vaš veliki fundus fotografija koje imate, vjerujem, negdje u arhivi više nego i njegova žena! E, sad bi vam svima napisao imena, ali neću, bit će vremena, kad ga ispratimo i da mu duša nađe mir! Ima vremena! Da li ste poznavali Moku? Da li znate tko je to uopće? Da li ste poznavali Đurđicu (ja sam joj bio menadžer, odmah kad je otišla iz Novih fosila), na nju ste svi već ionako odavno zaboravili (nije to više komercijalno), na kraju da li vi svi koji pišete o Rajku Dujmiću, da li ste ga uistinu poznavali!? Ne! Siguran sam danas, više nego ikad. Poznavali ste njegove hitove, pjesme, pomoć i moć, sve što ste trebali i koristili dok je bio u ekspanziji svog emotivnog naboja i onog što vam je rodio. Ali kad ste se kao zadnji 'primitivni Balkanci' suočavali s pričama i spoznajama o njegovoj nemoći, patnji, svemu što mnogi skrivaju i vješto se prikrivaju, tu ste čuvali svoj medijski imidž. Da, nije bio kao vi i nije imao tu moć da odglumi, za razliku od vas, svoju bol i nemoć, nije tu bio vješt", poručio je Softić i dodao: "Rajko, našao si konačno svoj mir, želio si otići (ne na ovaj način) tuga i razočarenje te je ubilo već odavno, pokušavao si pronaći opet one ljude kojima si sve dao, ali njih nije više bilo. Znam, sve znam. Lako je s tobom biti u društvu dok si bio neprikosnoven... Nisu znali, možda sad znaju što su godinama činili i zamisli sad bi i bili uz tebe i pomogli ti na tvom putu traganja za njima ili takvima! Ostali su ti rijetki i tvoja supruga, ali to je bilo malo da bi popunilo tvoju veliku dušu. Umro si jer si to želio odavno, ovo vrijeme nije ono u kojem si ti davno naučio živjeti, samo si se patio, emotivno otupio u nadi, a nadu ti nisu dali. Bio si oportun prema svima jer si vjerovao u svoju bajku do kraja. Nisu to više bili ti ljudi, a nisi našao nigdje svog novog Moku, Popadića... A toliko si ih trebao! Pokoj ti vječni. Idi, otišao si ti, ali nikad ti neće uzeti ono što je tvoje i samo tvoje, to nisu mogli, a i to su pokušali! Tvoje pjesme!" napisao je.

Komentara 36

MS
Mr.Seronja
21:15 05.08.2020.

Dobar dio estradnjaka su moralne nule,trula i lažna prijateljstva, zavist i ljubomora.

AD
adminka
21:01 05.08.2020.

estradnjaci hehhe sve mustra do mustre

Avatar lola lola
lola lola
23:12 05.08.2020.

Mislim da je kontraproduktivno sad se nabacivati opuzbama protiv bivsih kolega. Rajko je bio van kotrole I ocito je s njim postalo tesko suradjivati. Zao mi sto se ovo dogodilo bas kad se cinilo da se oporavlja. Pocivao u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije