Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odred otpisanih

Jared Leto uživio se u lik Jokera pa je kolegama sa seta slao crne štakore

Odred otpisanih
Foto: Courtesy of Warner Bros. Picture
1/5
04.08.2016.
u 19:00

Filmska adaptacija filma "Odred otpisanih" u domaća kina stiže 4. kolovoza, a Jared Leto se toliko poistovjetio sa zlom svojeg lika da se počeo čudno ponašati i postao prvi Joker čiji osmijeh nije produživan šminkom jer ga je doveo do savršenstva

Ljubitelji superjunaka i njihovih avantura s nestrpljenjem očekuju 4. kolovoza kada u domaća kina stiže film “Odred otpisanih” koji je adaptacija istoimenog stripa. Ovo je prvi film u kojem su junaci zlikovci, s Batmanom kao glavnim protivnikom. Ulogu u ovom filmu htjeli su mnogi, a za audicije su se, među ostalima, prijavili Brad Pitt, Matthew McCounaghey, Matt Damon, Johnny Depp, Collin Farrell, Daniel Craig, Leonardo DiCaprio, Idris Elba...

Ipak, glavne je uloge u filmskom spektaklu dobila posebna četvorka: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie i Cara Delevingne. Prvi trailer za film objavljen je na prošlogodišnjem Comic Conu u San Diegu, a do ovogodišnje manifestacije za ljubitelje stripova i znanstvene fantastike, obožavatelji su se pomamili za filmom.

Skupina superzlikovaca iz zatvora kreće u tajni zadatak vladine agentice Amande Waller (Viola Davis), a vrlo teška misija dodijeljena im je u zamjenu za određene povlastice. Zlikovci kreću u pogibeljnu misiju, inače preopasnu za obične snage sigurnosti i vojsku. Glumac koji se najviše uživio u ulogu svakako je Jared Leto koji tumači Jokera, a producenti su rekli da je njegov lik inspiriran kriminalcima iz stvarnog života.

Prilikom priprema za snimanje nije želio obraćati pozornost na film “Vitez tame” u kojem je Jokera glumio pokojni Heath Ledger, već je želio napraviti svoju verziju lika koja se temelji isključivo na stripu. S obzirom na to da je Joker najpoznatiji po svom osmijehu, u javnosti je provodio pokus za snimanje.

Snimanja su bila toliko iscrpljujuća i zahtjevna da je u filmskoj ekipi bio i psihijatar koji je glumcima pomagao prebroditi teške situacije

Naime, pred publikom je isprobavao različite vrste smjehova i gledao koji će nazočne najviše preplašiti, uznemiriti ili zaprepastiti. Leto se toliko uživio u lik da je i u pauzama od snimanja zadržao Jokerovu gestikulaciju. Budući da je glumac odlično odradio svoj dio posla, vizažisti nisu imali mnogo posla. Naime, ovo je prvi film u kojem Jokerovo lice nije unakaženo te nije rabljena šminka za produživanje njegova osmijeha.

Također, Leto je i nakon snimanja zadržao dio Jokerova karaktera u sebi pa je, u njegovim manirama, na završnoj klapi kolegama na setu darovao bizarne darove. Svojoj je filmskoj partnerici Harley Quinn (Margot Robbie) uz ljubavno pismo darovao živog crnog štakora, dok je Will Smith kao Deadshot dobio metak. Ostatku ekipe sa seta poslao je uginulu svinju.

– Dosta sam duboko zaronio u ulogu. Međutim, bila je to jedinstvena prilika i ne mogu zamisliti da sam učinio išta drukčije. Bilo je zabavno igrati psihološke igrice – rekao je Leto, napominjući da je film jako utjecao na njegovu psihu. No, nije Jared Leto jedini član filmske postave koji je imao “problema” sa psihom prilikom snimanja.

Naime, ona su bila toliko zahtjevna i iscrpna da je dio filmske ekipe bio i psihijatar koji je glumcima pomagao prebroditi teške situacije na setu. Za borbu superzlikovaca protiv Batmana, redatelj David Ayer imao je budžet od 250 milijuna dolara. Pojedinci su mu prigovarali na utrošenu svotu, no pretpostavlja se da će uspjehom i zaradom od filma opravdati navedeni iznos.

Uz Willa Smitha, u filmu se pojavljuje i njegova supruga iz stvarnog života Jada Pinkett Smith, a ovo je prvi put da će pravi par igrati zločince iz Batmana. Glavnoj glumačkoj postavi pridružila se i popularna manekenka Cara Delevingne kao Enchantress koja se, kako bi se što više približila liku, pripremala uz glazbu Nicka Cavea i Megadetha.

Film je dosad bio obilježen glazbom koja nije pisana za film, već je prethodno korištena, a objavom posljednjeg trailera stigla je i pjesma koja je nastala baš za njegove potrebe. Jesu li se Skrillex i Rick Ross naslovnom pjesmom “Purple Lamborghini” uspješno uklopili u film i hoće li superzlikovci uspjeti obaviti gotovo nemoguć vladin zadatak, moći ćemo vidjeti početkom kolovoza. 

>> Počinje pretprodaja ulaznica za najluđi film godine - Odred otpisanih

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije