Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sasvim iskreno

Jacques prozvao estradnjake: 'Sa svih strana nas bombardiraju pripadnici elitnih klanova...'

Jacques Houdek
Foto: Ana Sever
1/4
20.01.2020.
u 16:16

Pjevač Jacques Houdek u najnovijoj objavi na Facebooku je otvorio dušu o odnosima na estradi.

U svojoj najnovijoj objavi na Facebooku, pjevač Jacques Houdek podužim je tekstom iznio mišljenje o hrvatskoj estradi i prilikama za glazbeno stvaranje.

Izjavu prenosimo u cijelosti.

"Jeste li znali da je Roko Blažević za pjesmu “KRILA” sam odsvirao - snimio klavir? Naletio sam na ovaj kratki video iz studija, naš pijanist Rokolo u kreativnom zanosu!  On je zaista čudesno talentiran, iskonski glazbenik, fenomenalan vokalist. Ali ipak, u današnje vrijeme, dok se po raznoraznim tv i radiopostajama puštaju “raznorazni”, teško do nekog svog realnog prostora dolaze novi klinci kao što je Roko.

Sa svih strana nas nažalost bombardiraju “protektirani”, “nečiji”... Redovito su to pripadnici “elitnih” klanova koji drmaju scenom i doslovno dirigiraju što će se promovirati, puštati, emitirati... Istovremeno, iste te ekipe svaku potencijalnu “prijetnju” izvana pokušavaju eliminirati. Nažalost, često u tome i uspijevaju. Eh, sada bi mnogi mogli reći - pa i Roko je “tvoj”, pa i ti njega “guraš”... Istina, da, samo s jednom velikom razlikom; ja nisam nikada pripadao ni jednom klanu, to znaju svi koji me prate. Ja sam uvijek bio sam, sa svojim malim, ali vrijednim, kreativnim i nadasve poštenim i stručnim timom!

Za Roka želim doista najviše, najbolje, no vjerujte - mogu ja danas biti Jacques Houdek koliko hoću, nikada neću imati utjecaj koji imaju spomenuti klanovi. Naprosto su prejaki. Cijeli moj glazbeni put, na kojemu sam zahvalan jer je bio i ostao MOJ, satkan je isključivo od ljubavi prema glazbi. Strategija je nekako uvijek kod mene ostala po strani... da ne spominjem da ona neka klasična estradna slizavanja” naprosto nisu u mojoj prirodi. Uvijek sam bio i previše svoj, samostalan, neovisan. Puno me je to koštalo, no ne žalim, nikada i nisam želio biti pod nečijom čizmom. Smatram da kvaliteta uvijek na kraju nađe svoj put do publike kojoj je namijenjena! “Borio” sam se talentom, pjesmom, nikada novcem, poznanstvima, razmjenama... i nikad, baš nikad nisam posustao u svojim načelima.

Roku, kao i mnogim drugim istinskim mladim talentima želim svu sreću, da pronađu svoj put u ovoj čudnoj glazbeno - estradnoj šumi punoj zvijeri koje vrebaju sa svih strana. Kažu stariji kolege da je uvijek bilo tako. Valjda je tako, nemam razloga ne vjerovati im... No, ja ipak mislim da je danas, unatoč svim platformama, još teže mladim talentima napraviti nešto, izgraditi karijeru. Mojoj generaciji, prije skoro 20 godina bilo je daleko bolje, naprosto je vibra bila zdravija i mogao si kao neafirmiran izvođač pronaći neki medijski prostor za sebe i put do tv i radiopostaja, bez da za tebe neki moćnik mora urgirati, podmazivati... i slično. Bilo je važno da imaš ono nešto, da se na neki način izdvajaš - otvarala su se vrata. Danas je pak sve “formatirano”, izmišljava se topla voda pa je i nama, afirmiranim izvođačima, jako teško plasirati novu pjesmu, ponekad... Vjerujte mi!

Dakle, naposljetku, ZAKLJUČAK; i mladima i nama stari(ji)ma  preostaje samo da i dalje stvaramo, u najboljoj vjeri, za sve vas, a na vama, slušateljima, na vama je da nas “nosite”... Publika je oduvijek imala zadnju riječ. Tu čak ni moćnici ništa ne mogu. Što mogu? Lažnim top ljestvicama i dodjelama nagrada po principu “ti meni / ja tebi” učiniti da se vama neka pjesma svidi? E, to ne mogu! 

Hvala vam svima koji prepoznajete pravu kvalitetu i ju podržavate! Hvala i svim tv i radijskim urednicima koji razmišljaju svojom glavom i osjećaju svojim srcem! Hrvatska glazbena scena jedino tako može naprijed!

Voli vas Jacques"

Podsjetimo, pjevač je prošle godine bio mentor Roku Blaževiću na Dori i kasnije na Eurosongu u Tel Avivu gdje se mlada pjevačka nada nije uspjela plasirati u finale.

Houdek nikada nije skrivao svoje kilograme, a u medijima je često i otvoreno govorio o svojoj borbi s kilogramima. – Svaki ponedjeljak ulazim u ring sa svojim kilama. U četvrtak izgubim bitku. Teško je biti težak, teško je koljenima, teško je putovati, teško je zdravstveno... S druge strane potaknuo sam razmišljanje da ne treba svatko tko pjeva biti maneken. Na to sam ponosan, ali nikad nisam htio promovirati debljinu kao pozitivan trend – istaknuo je u jednom od intervjua Jacques.

Ključne riječi

Komentara 3

NO
nostradamus11
17:41 20.01.2020.

Vjerojatno je mislio na Huljićevu kćerkicu (između ostalih) i u pravu je

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
16:54 20.01.2020.

Žak nemoj mislit da Hrvati ne znaju o čemu govoriš samo ne mare, svima je jasno da su noge, silikoni i guze u prvom planu no ja im odgovoram a na njima je da me demantiraju - ne može svatko pjevat na takvom mjestu kakvo je bilo povodom čini mi se 40 godina stvaralaštva Joška Banova... ti koji su tamo bili i pjevali je ono najbolje što HR ima što predstavlja i vrijedi u RH i naravno da tamo ni pod razno nije mogla zapjevat Severina ili takve slične nadobudne pjevačice više stasom a manje glasoma kojim nas se bombardira svakodnevno. Supruga mu Zorica Kondža po meni najbolji glas Lijepe Naše uz Meri Cetinić, Maju Blagdan, Terezu, od muških Ti i da dalje ne nabrajamo no Hrvati jako dobro znaju što je dobra pjesma, klapska pjesma a ne ovo što nam se gura i nameće 😉

Avatar Kaladin
Kaladin
17:16 20.01.2020.

A i u pravu je vjerujem. Pored toliko novih mladih nada i pjevača, mi konstantno na radiju slušamo 60% muzike koja je napravljena prije 30 i više godina... svako malo plavi orkestar, bijelo dugme, magazin, parni valjak itd, a sve pjesme starije od moje djece. Novo se teškom mukom probija ako nije iz "klanova" Huljić, Tutić itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije