Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHNNY ŠTULIĆ:

'Ja nisam Jugoslaven, imao sam pasoš kao i svi ostali'

Branimir Johnny Štulić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
17.02.2014.
u 18:16

Stvarno kao vrag od tamjana bježim od bilo kakvih suvremenih zbivanja, kaže bivši frontmen Azre

Legendarni frontmen Azre Johnny Štulić rijetko daje intervjue, pa svaka njegova izjava za medije privuče veliku pažnju. Tako je i s nedavnim razgovorom za Dnevni avaz, obavljenim u nizozemskom gradiću Houtenu pokraj Utrechta.

Štulić je komentirao današnju i nekadašnju glazbenu, ali i političku situaciju. Govoreći o aktualnim neredima u BiH novinar je Štuliću rekao da je bio Jugoslaven, što je Štulić negirao.

– Kao prvo, ja nisam bio Jugoslaven. Imao sam taj pasoš, kao i svi ostali. Ali, to je prošlo vrijeme – rekao je Štulić, dodajući da nastoji što manje pratiti aktualna zbivanja.

– Stvarno kao vrag od tamjana bježim od bilo kakvih suvremenih zbivanja. Ništa mi se to ne dopada – rekao je Štulić.

Komentirao je i dostignuća kolega glazbenika, kao što su Darko Rundek, Goran Bregović i Arsen Dedić.

– Što Rundek izvodi? Nešto kao šansona, a nije šansona. On nema popijevku. Ni 'vamo, ni tamo. Stvarno ne znam kamo bih ga stavio. Ali to nije ni važno. Ne znam u čemu je "fazon" kod njega. Brega je napravio pet dobrih pjesama. Mislim na prvu fazu Bijelog dugmeta. Dobre su baš po pjesmi, melodiji koju tekst ne kvari. "Loše vino" i "Selma" nisu njegovi tekstovi, ali je napravio izvrsne melodije. Ali, Arsen je napravio dva puta više od njega. Arsen je napravio deset pjesama, Brega je napravio pet. Arsen bi bio na prvom mjestu, Brega na drugom, a na trećem svi ostali – rekao je Štulić.

Komentara 44

NE
neboiznadzagreba
19:42 17.02.2014.

Znaš,nije u redu Način na koji iz sebe radiš budalu... Volim staru Azru, ali ne volim kada Štulić progovori.

DU
Deleted user
14:55 18.02.2014.

uz duzno štovanje prema Štuliću i onome što je radio, moram primjetiti da je loš glazbeni kritičar. Porediti Arsena i Bregovića je apsud nad apsurdima. Nema Arsen 10 dobrih nego 100 i 10. Nema Bregović 5 dobrih nego niti jednu. One koje su dobre su čisti plagijati.Njegovi originali su Severinina štikla, Milanov Balkan i tako neke šund poskočice. Dobri tekstovi u njegovim pjesmama su takodjer tudji. "Loše vino" je Arsenov tekst, a "Selma" Vlade Dijaka.

ME
megan
19:25 17.02.2014.

Pitam se kada će domaći plačitelji konačno shvatiti da ih dragi Đoni ne šiša pol posto, i konačno prestati trčati za njegovim repom? Bila Azra i prošla, kao i sve ostalo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije