Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 natjecatelja

Izvučen redosljed nastupa na Dori! Evo tko otvara, a tko zatvara ovogodišnje natjecanje

Foto: pixsell
1/6
24.01.2022.
u 17:37

U današnjoj emisiji 'Kod nas doma' na HRT-u održano je javno izvlačenje redoslijeda nastupanja na Dori 2022. Izvlačenje je vodila Barbara Kolar, a pomogao joj je Branimir Mihaljević,  autor pjesme 'Tick-tock' koja je odnijela pobjedu na prošlogodišnjoj Dori.

Tko će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji saznat ćemo 19. veljače kada će se novih 14 pjesama predstaviti javnosti s pozornice Marino Cvetković u Opatiji i pokušati izboriti odlazak na Euroviziju u Torino. Imena izvođača poznata su već neko vrijeme, ali ne i redosljed njihovih nastupa. 

U današnjoj emisiji 'Kod nas doma' na HRT-u održano je javno izvlačenje redoslijeda nastupanja na Dori 2022. Izvlačenje je vodila Barbara Kolar, a pomogao joj je Branimir Mihaljević, autor pjesme 'Tick-tock' koja je odnijela pobjedu na prošlogodišnjoj Dori. Sve se odvijalo pod budnim oko Tomislava Štengla, novog urednika Dore.

Natjecatelji će se publici, ali i žiriju predstaviti ovim redosljedom: 

1. Mila Elegović - Ljubav 

2.  Mia Negovetić - Forgive me

3. Marko Bošnjak - Moli za nas 

4. Jessa - My next mistake 

5. Zdenka Kovačićek - Stay on the bright side

6. Tina Vukov - Hideout

7. Roko Vušković - Malo kasnije 

8. Bernarda - Here for love 

9. Eric - I found you

10. ToMa - In the darkness 

11. Elis Lovrić - No war 

12. Ella Orešković - If you go away

13. Tia - Voli me do neba 

14. Mia Dimšić - Guilty pleasure 

Foto: HRT/Screenshot

O planovima za nadolazeću Doru, ali i Euroviziju porazgovarali smo s Tomislavom Štenglom i Branimirom Miheljevićem. 

-Zadnjih par godina otkako smo vratili Doru radili smo po principu da televizija sam određuje redoslijed jer nam je zbog produkcijskih razloga kao što su efekti ili pak elementi na sceni tako više odgovaralo, no ove godine smo vidjeli da imamo prostora to napraviti na nešto drugačiji način, pa smo se odlučili na javno izvlačenje redoslijeda - govori nam Tomislav Štengl, novi urednik Dore.

-Obožavatelji Dore i sami su dosta često zahtijevali jedan takav pristup. Ovo je proba da vidimo kako sve funkcionira i da vidimo jesu li svi zadovoljni, pa ako prođe dobro, možda se tako nastavi i idućih godina- dodao je Štengl.

Osim novosti o redoslijedu nastupa, ove godine će se po prvi puta u ovako velikom prijenosu koristiti proširena stvarnost, a obožavatelje će svakako razveseliti i novost da će pjesme biti objavljene u cijelosti, a ne kao što je bilo do sada u skraćenoj verziji.

-Dužnost nas autora je slati pjesme na Doru i pokušati dati nešto najbolje što imamo. Ja sam ove godine odlučio preskočiti Doru, no to ne znači da sam odustao- rekao je autor prošlogodišnje pobjedničke pjesme Branimir Mihaljević, a osvrnuo se i na ovogodišnji Eurosong za koji se svi nadaju da će biti pravi spektakl.

-Glazba nije matematika, glazba je osjećaj što su pokazali prošlogodišnji pobjednici Eurosonga. Tako je i s Dorom koja omogućuje glazbenicima da u te tri minute pokažu na čemu su radili, a ako imaju sreće onda se mogu predstaviti i na većoj pozornici kao što je Eurosong.

VIDEO Aki je odmalena bio u glazbi: Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu, a 70-ih je upoznao Husa i Pađena 

Ključne riječi

Komentara 3

SO
sohnahoakasaa
15:35 25.01.2022.

Muka mi je od engleštine a kao Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije. Zakaj stalno polemike oko jezika. Koga je to točno sram što je rođen u Hrvatskoj u kojoj je službeni jezik onaj materinjski - Hrvatski. Koja bi to i kakva točno karijera bila osigurana pjevaču zato što NE pjeva na Hrvatskom jeziku.

RV
rvisosevic
19:44 24.01.2022.

Jedva cekam

IM
Immanuell
18:14 24.01.2022.

Vjerojatno postoji netko da go još prati...... Izgubilo je svaki smisao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije