Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PACIFIK 3d

Izvanzemaljci kroz pukotine u zemlji dolaze uništiti ljudsku vrstu

PACIFIK (1)
Warner Bros. Pictures
14.07.2013.
u 13:00

– Želim da ljude obuzme spektakl, krik i bijes, ali i da im život osvijetli hrabrost glavnih likova. Fizički, ljudska su bića najmanja u ovom filmu, ali njihov je duh najveći. Oni su pravi heroji – objasnio je redatelj.

Ljubitelje specijalnih filmskih efekata i obožavatelje izvanzemaljca i robota od jučer u kinima očekuje prava poslastica koju je u svojoj filmskoj kuhinji osmislio redatelj Guillermo del Toro. Legije monstruoznih izvanzemaljaca poznatih pod imenom Kaiju počinju se izdizati iz mora i započinju rat u kojem će živote izgubiti milijuni ljudi. Ipak postoji način da ih se zaustavi u pustošenju i ubijanju. Masivni robot imenom Jäger jedini je sposoban zaustaviti nemani Kaiju, a njime upravljaju dvojica pilota čiji su umovi sinkronizirani živčanim spojem nazvanim Drift. No njihova snaga s vremenom slabi, a napadi izvanzemaljaca postaju sve snažniji, zbog čega je čovječanstvo u velikoj opasnosti.

– Ovaj je projekt ujedinio sve ono što sam u životu želio – vizualno, emocionalno… to je atmosfera nezaustavljive uzbudljive avanture o ljudskim pilotima i divovskim robotima koji se suprotstavljaju izvanzemaljskim čudovištima kakva još nikad nismo vidjeli – uzbuđeno je priznao redatelj del Toro. Otkrio je kako je bio jako nestrpljiv i nije mogao dočekati da realizira idejnu priču koju je osmislio scenarist Travis Beacham. – Želim da ljude obuzme spektakl, krik i bijes, ali i da im život osvijetli hrabrost glavnih likova. Fizički, ljudska su bića najmanja u ovom filmu, ali njihov je duh najveći. Oni su pravi heroji – objasnio je redatelj.

Pravi izazov bio je stvoriti izvanzemaljce i robote, a tog posla primio se tim najboljih ilustratora i dizajnera. Del Toro im je zadao parametre i htio je da ih u kreiranju robota i bića s drugog planeta svojim izgledom inspiriraju gušteri, rakovi i kukci. Složen posao odradio je i tim zadužen za specijalne efekte jer svaka je scena nosila svoje izazove, od simulacije oceana do cijelih gradova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije