Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE STALO

Izvanredno stanje! Kraljica čeka krizni sastanak, a jednu tradiciju odlučila je prekinuti

Kraljica Elizabeta II.
Foto: Press Association/PIXSELL
1/13
13.12.2020.
u 19:00

Zbog specifične situacije s pandemijom koronavirusa u Velikoj Britaniji, ali i zbog Brexita, kraljica Elizabeta odlučila je prekinuti tradiciju dugu nekoliko desetljeća.

Budućnost svijeta je neizvjesna zbog pandemije koronavirusa, ali Velika Britanija nalazi se pred posebnim izazovom s obzirom na Brexit koji bi se uskoro trebao odviti. Suočena je s time i kraljica Elizabeta, dok kao i ostatak nacije čeka krizni sastanak britanskog premijera Borisa Johnsona i predsjednice Europske komisije Ursule von derLeyen koji trebaju raspraviti posljednje uvjete izlaska Velike Britanije iz EU.

Zbog tog sastanka koji nosi nepoznate ishode za cijelu naciju, kraljica nije održala božićni govor s tradicionalnom božićnom porukom koji inače održava početkom prosinca. Osim toga, odluci posreduje i situacija s koronavirusom, a prema pisanjima britanskih medija, izvjesno je da će poruku za građane snimiti iz svoje rezidencije, ali tek nakon što se postigne dogovor na spomenutom kriznom sastanku jer ono što želi reći ovisi baš o tome.

Kraljica Elizabeta II.
1/6

Osim toga, kraljica se uskoro planira i cijepiti te se vratiti daljnjim obvezama, a izvori bliski obitelji za britanske medije tvrde da zbog toga što su najstariji članovi kraljevske obitelji mogli bi biti u najranijim grupama koji će primiti cjepivo protiv koronavirusa. Trebalo bi se to dogoditi kroz idućih nekoliko tjedana, ali neće to učiniti na televiziji kao neke druge javne osobe u Velikoj Britaniji. 

Foto: Ken Goff/Press Association/PIXSELL

Podsjetimo, Britanci su u novi lockdown krenuli krajem listopada, a trebao je prestati na 2. prosinca i očekuju kako za Božić druženja neće biti zabranjena, no kraljica i princ Filip svejedno ne žele riskirati tako da će Božić provesti sami, a to se posljednji put dogodilo 1949. godine na Malti.

 Elizabeta je tada ostavila jednogodišnjeg Charlesa u Velikoj Britaniji te otputovala suprugu na Maltu, koji je tada služio u mornarici.  Kraljica je već ranije najavila i kako neće prisustvovati Božićnoj misi, no vjeruje se da će za to poslužiti kapelica u dvorcu Windsor. 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
22:49 13.12.2020.

Ova gospođa će živjeti vječno. Još će onda doživjeti 250 epidemija i 3 velika saveza za Britaniju. Engleska Manolićka.

DU
Deleted user
20:40 13.12.2020.

Ajde iziđite više.

AD
adminka
23:11 13.12.2020.

Ona najbolje poznaje svog sina, a koliko u njega vjeruje pokazuje time što mu ne želi predati krunu. Zapravo ga javno blamira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije