Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanje

Ivo Perkušić: Fado je moj alter ego pa obožavam Portugal

Ivo Perkušić (1)
Foto: Privatni album
1/6
17.07.2010.
u 17:39

Voditelja IN Magazina, Nove TV na koljena su bacila vina, kušao je čarobne kolače i uživao u tamošnjim kasnim večerama gdje je bakalar osnovna namirnica i partijao na ulici

Ivu Perkušića, mladog i zavodljivog voditelja “In magazina” Nove TV, Portugal je oduvijek privlačio svojom energijom. Stoga se prije dva tjedna odvažio, krenuo u portugalsku pustolovinu i osam ludih dana proveo kod prijatelja u Lisabonu.

– Svaka uska uličica ima svoju priču. Zabava je vrhunska i dovoljno je da stojite na ulici jer život se odvija na njoj. Bio sam i u diskotekama, išao na njihove tradicionalne kasne večere i uživao u bakalaru na tisuću načina – pun svježih dojmova ispričao je Ivo. Iako je privatno više pivopija nego ljubitelj vina, portugalska su ga oborila s nogu, a posebice porto i tzv. zeleno vino. Kušao je i kolačić belem čiju tajnu recepturu znaju samo tri čovjeka, a čija se slast, veli Ivo, ne može usporediti ni sa čim što je ikada probao. U tom gradu na sedam brežuljaka za njega je sve baš kao u bajci iza sedam gora i mora, a glazba posebno.

– Lud sam za fadom! Obožavam fadisticu Anu Mouru koju sam upoznao na koncertu u Zagrebu, a sada sam je slušao i u njenom gradu – kaže voditelj. ‘Saudade’, vele Portugalci za fado. A riječ opisuje nesretnu ljubav. Pa odakle Ivi tako snažna veza s tom tužnom glazbom? Da nije nesretno zaljubljen?

– Zaljubljen sam uvijek, ali ne nesretno – nasmijao se on i dodao: – Sklon sam melankoličnim fazama pa otuda ta posebna spona!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije